Legendarni slovenski trener dobil nogo pri evropskem velikanu

Foto: Epa
Foto: Epa
Zdovc ni več trener Žalgirisa.
Oglej si celoten članek

Jure Zdovc, slovenski košarkarski strokovnjak, nekdanji reprezentant in reprezentančni selektor, ni več trener litovskega Žalgirisa. Klub iz Kaunasa, ki je že pred časom zatrdil, da z njim dolgoročno ne računa, je v ponedeljek zvečer sporočil, da se je z njim razšel in za njegovega naslednika ustoličil domačega strokovnjaka Kazysa Maksvytisa.

Za Zdovca, ki je ekipo prevzel sredi oktobra, sta bila najbrž usodna dva zaporedna poraza v državnem prvenstvu, kar se ni zgodilo že sedem let. Kot poroča spletna stran eurohoops, so pogodbo razdrli sporazumno.

Maksvytis, ki je bil do invazije Rusov v Ukrajino trener ruske Parme iz Perma, je sicer tudi selektor litovske reprezentance in tako pozna veliko število svojih novih varovancev.

"Najprej bi se rad zahvalil trenerju Zdovcu za njegovo delo in predanost. Jure se je ekipi pridružil v res težkem času, skušal je pomagati in si za to zasluži veliko pohval," je povedal direktor kluba Paulius Motiejunas in dodal: "Odločili smo se, da postavimo temelje ne le za konec letošnje sezone, ampak tudi za prihodnje leto. Zato spremembe delamo zdaj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.