Legendarni Stenmark okrcal Mazejevo

Foto: EPA
Foto: EPA
Tina Maze je v studio televizije Eurosport gostila tudi Ingemarja Stenmarka.
Oglej si celoten članek

Tina Maze na tokratnem svetovnem prvenstvu ne sodelujke kot tekmovalka, se je pa dobro znašla v vlogi eksperta na televiziji Eurosport. V studiu sta z izjemnim britanskim atletom Jonathanom Edwardsom tokrat gostila najuspešnejšega alpskega smučarja po številu zmag v svetovnem pokalu Ingemarja Stenmarka. Ta je zabeležil 86 zmag v slalomih in veleslalomih, njegov rekordni dosežek pa lovi Američanka Lindsey Vonn, ki je doslej zabeležila devet zmag manj od 60-letnega Šveda.

"Lepo je imeti rekord, a mislim, da si prezgodaj končala kariero, saj zdaj Lindsey lovi ta dosežek," je v pogovoru v šali Mazejevo okrcal Stenmark, ki je vseh 86 zmag sicer zabeležil na Elanovih smučeh. "Lindsey lahko podre moj rekord, a naj počaka še kakšno leto. Dlje kot imam rekord, dlje se bo v smučarskem svetu omenjalo moje ime," je še dejal Šved.

Ta je v svetovnem pokalu prebil 15 sezon, trikrat je osvojil tudi skupno lovoriko, nato pa so nekoliko spremenili format. "Nisem več mogel osvojiti skupne zmage, zato mi je preostalo le to, da dobim čim več tekem." pravi Stenmark.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:53 14. Februar 2017.

    Pa se je zaključil prvi del, lahko rečemo hitrejši del Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2017, ki poteka v Švici, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.