Legendarni trener se vrača v Primero

Foto: EPA
Foto: EPA
Manuel Pellegrini in Betis z roko v roki.
Oglej si celoten članek

Čilenec Manuel Pellegrini bo novi trener Betisa iz Seville. Z andaluzijsko nogometno ekipo se je dogovoril za triletno sodelovanje, na trenerskem položaju pa bo nasledil Rubija, ki bo odšel po koncu sezone 2019/20. Betis je tri kroge pred koncem španskega prvenstva na 13. mestu v 20-članski ligi.

Šestinšestdesetletni južnoameriški strokovnjak je pred Betisom vodil še tri španske ekipe - Real Madrid, Villarreal in Malago. Rumeno podmornico je vodil v njenih zlatih letih, ko je s Pellegrinijem na klopi osvojila Pokal Intertoto ter se uvrstila v polfinale Lige prvakov, medtem ko mu je zgodovinski uspeh uspel tudi z Malago, ko ga je le nekaj sekund ločilo od zmage nad Borussio Dortmund in vnovične uvrstitve v polfinale Lige prvakov.

Foto: Reuters (Manchester City - Sunderland) Manuel Pellegrini

Pellegrini je nazadnje vodil angleški West Ham, decembra lani pa je odstopil zaradi slabih izidov. Med letoma 2013 in 2016 je bil trener Manchester Cityja, v svoji dolgi strokovni karieri pa je bil med drugim tudi trener argentinskega nogometnega velikana River Plate, nekaj časa pa je deloval tudi na Kitajskem, kjer je vodil ekipo Hebei China Fortune. Med največje trofeje si zagotovo šteje osvojitev Premierlige s Cityjem ter dva angleška ligaška pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.