Legendarno ime spet na klopi Olimpije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Služba pri Olimpiji, kjer je podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24, bo njegova prva trenerska po letu in pol.
Oglej si celoten članek

Legendarni nekdanji hrvaški nogometaš Robert Prosinečki je tudi uradno postal novi trener slovenskega prvoligaša Olimpije, so potrdili iz ljubljanskega kolektiva. Triinpetdesetletni strokovnjak je na trenerskem mestu nasledil pred kratkim odpuščenega rojaka Dina Skenderja.

"Potem ko se je uprava Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana po seriji neprepričljivih predstav in rezultatov, ki niso bili na ravni pričakovanega, odločila za menjavo na klopi članskega moštva, lahko zdaj s ponosom in zadovoljstvom javnosti predstavimo novega trenerja zmajev. Trenerja, ki ga slovenski nogometni javnosti predstavljamo z največjim možnim zadovoljstvom in ponosom. Ne zgodi se vsak dan, da v Slovenijo pride tako veliko nogometno ime. Nam se je ponudila priložnost in izkoristili smo jo. Z zadovoljstvom in ponosom," so zapisali pri Olimpiji.

Prosinečki je kot nogometaš blestel pri številnih uglednih klubih, kot so Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Real Madrid, Real Oviedo, Barcelona, Sevilla in drugi, v sezoni 2002/03 pa je proti koncu kariere zaigral tudi za zeleno-bele iz Ljubljane in z njimi osvojil pokalno lovoriko.

Nekdanji jugoslovanski in hrvaški reprezentant je po igralski karieri poprijel tudi za trenersko delo, kot glavni trener je vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, bil pa je tudi selektor Azerbajdžana ter Bosne in Hercegovine.

Javnosti se bo Prosinečki v novi vlogi na novinarski konferenci predstavil v sredo ob 13.00.

Služba pri Olimpiji, kjer je podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24, bo njegova prva trenerska po letu in pol. Ekipo bo na prvem treningu vodil v sredo, uvodna tekma ga čaka po koncu reprezentančnega premora, in sicer 3. aprila, ko bodo v Stožicah gostovale Radomlje.

Olimpija je sicer po 28 kolih na tretjem mestu Prve lige Telemach, kjer za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem, za drugouvrščenim Koprom pa štiri točke.

1. SNL Koper do zmage, novi spodrsljaj Olimpije

"Moram priznati, da se je zares zelo lepo vrniti nazaj v Ljubljano. Pri Olimpiji sem že igral pred dvema desetletjema, zdaj sem prevzel vlogo glavnega trenerja. Občutek je zelo dober, prišel sem v klub, ki ga dobro poznam. Poznam tudi Ljubljano in res se veselim pustolovščine, ki je pred mano. Upam in verjamem, da bo vse potekalo po načrtih in da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da bo Olimpija kar najuspešnejša," je po vrnitvi v Ljubljano za klubsko spletno stran dejal Prosinečki.

"Na Olimpijo me vežejo zelo lepi spomini. Stadion sicer še ni bil tako lep, kot je zdaj, takrat smo igrali še za Bežigradom. Tedaj sem v Ljubljani preživljal res lepe trenutke svoje kariere. Igrali smo dober nogomet, osvojili pokalno lovoriko, tudi v prvenstvu nismo bili daleč od uspeha, hkrati sem dobil kar nekaj zelo dobrih prijateljev. Zaradi njih sem se tudi prej velikokrat vračal v Ljubljano. Ponavljam, na Olimpijo me vežejo zelo lepi spomini," je dodal "Žuti".

"Olimpija je klub, ki vedno goji velike, visoke ambicije. Moja vizija je temu primerna. Na delu želim videti ekipo, ki bo igrala napadalen, všečen nogomet. Ekipo, ki bo dominirala na igrišču. Seveda pa so najpomembnejši dobri rezultati. Ti bodo moja prioriteta," je o visokih pričakovanjih v novi sredini dejal Prosinečki.

"Upam, da bo na moji prvi tekmi kar največ gledalcev. Ne vem sicer, koliko jih bo, toda zares si želim, da bi jih bilo kar največ. Dejstvo je, da ima Olimpija navijače, ki ljubijo svoj klub. Če bodo rezultati dobri, ne dvomim, da bo podpora s tribun glasna in številčna. Moj cilj je, da bi jim ponudil Olimpijo, ki bo napadalno usmerjena, ki bo všečna in uspešna. Olimpijo, ki bo zmagovala. To si želimo vsi v klubu, s tem je tudi povezan moj prihod. Želim si, da bi navijači uživali v uspešni Olimpiji," je na koncu dejal hrvaški strokovnjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.