Legende Uniteda kupile klub: kmalu še svoje vrage?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Člani legendarne generacije Manchester Uniteda Ryan Giggs, brata Neville, Nicky Butt in Paul Scholes so se v četrek dogovorili za nakup angleškega nižjeligaša Salford City FC.
Oglej si celoten članek

Stadion Salford Cityja morda res nima mika Old Trafforda, klubski stadion v okrožju mesta Manchester na tekmah osme lige povprečno obiskuje okoli sto gledalcev, a so se legendarni nogometaši prvoligaša Manchester Uniteda, brata Gary in Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes in Nicky Butt vseeno odločili, da ga s svojim denarjem spremenijo v valilnico talentov, po katerih je slovel že pred leti.

Prevzem se bo zgodil poleti, ko nakup odobri tudi Angleška nogometna zveza (FA). Mitski "Class of '92", ekipa, ki je skupaj z Davidom Beckhamom osvojila mladinski pokal FA in nato pod vodstvom Sira Alexa Fergusona pokorila Premier League in Evropo, se je tako v celoti vrgla tudi v funkcionarske vode. Beckham namreč čez lužo na noge postavlja nov klub v ligi MLS v Miamiju.

G. Neville: Navdušen nad naložbo

"Svoj prvi preizkus za igranje v Manchester Unitedu sem imel v Salfordu kot 11-letnik. Nikoli ne bom pozabil, kako pomembno je bilo to zame," se je ob objavi novice, ki jo je prek Twitterja potrdil tudi klub, spomnil Gary Neville, zdaj eden od najbolj cenjenih strokovnih komentatorjev (tako imenovanih "punditov") na otoških televizijah.

"Salford City FC zame predstavlja tista zgodnja leta, predanost, lakoto, vnemo, željo in duh nogometa, zato sem zelo navdušen nad to naložbo," je dodal nekdanji desni bočni branilec Uniteda in angleške reprezentance. Salford igra v ligi Northern Premier League Division One North, osmi po jakosti v angleški nogometni piramidi, njihovo igrišče pa je kakšnih osem kilometrov oddaljeno od Old Trafforda.

Govorice: s katarskimi milijoni v United

V Angliji so se sicer pojavile govorice, ki jih je širil tabloid The Sun, da si želi omenjena skupina nekdanjih igralcev s pomočjo katarskih mogotcev prevzeti kar svoj nekdanji klub z Old Trafforda, a je klub to že zanikal. Giggs in Phil Neville trenutno opravljata trenersko delo pri Unitedu, Giggs hkrati tudi igra svojo zadnjo sezono. Dnevnik The Manchester Evening News poroča, da bi Salford kot trener lahko prevzel nekdaj izvrstni vezist Scholes, a šele ko se bo moštvo približalo četrti ligi.

"Vemo, da bo težko, toda predani smo temu od samega začetka in imamo nekaj navdušujočih načrtov za prihodnost," je dejal Scholes, ki naj bi s Salfordom okrepitve iskal pri šestoligašu Stockport Countyju. V Salfordu je nekdaj igral in treniral tudi Giggsov mlajši brat Rhodri, s čigar ženo se je v famoznem škandalu zapletel njegov sloviti brat, a je klub zapustil že pred dvema letoma.

Kmalu tekme Salford – United?

"Vsi vedo, kako pomemben je Salford zame, zato je to navdušujoč nakup in v srcu nas vseh, ki verjamemo v isto stvar. Želimo prebuditi nogometno skupnost in uporabiti svoje izkušnje ter znanje, da bi gojili mlade talente, da pa to počnemo v Salfordu, je še bolj mikavno," je dejal Giggs.

Navijači Manchester Uniteda bi sicer v veliki meri podprli morebiten prevzem kluba iz rok nepriljubljene ameriške družine Glazer. V znamenje protesta proti Američanom že nekaj let deluje klub FC United of Manchester, ki po številnih napredovanjih iz najnižjih lig zdaj igra že v sedmi, eno višje od Salforda, s katerim se morda kmalu obetajo prvi derbiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.