Legendo Dinama našli mrtvo v garaži

Foto: Facebook/Dinamo Zagreb
Foto: Facebook/Dinamo Zagreb
Nekdanjega nogometaša in športnega direktorja Dinama Zvezdana Cvetkovića so danes zjutraj našli mrtvega v garaži v Zagrebu. Star je bil 56 let.
Oglej si celoten članek

V 57. letu starosti se je poslovil nekdanji jugoslovanski reprezentant Zvezdan Cvetković, ki so ga danes zjutraj našli v garaži na področju Maksimirja v Zagrebu. Vzrok smrti ni znan, po prvih podatkih policije pa naj bi šlo za naravno smrt. Več bo znanega po obdukciji.

''Z globoko bolečino oznanjamo, da je v ponedeljek zjutraj preminil legendarni nogometaš Dinama Zvjezdan Cvetković, eden najboljših igralcev nepozabne generacije, ki je leta 1982 osvojila naslova prvaka Jugoslavije,'' so zapisali v taboru zagrebškega nogometnega kluba. 

Cvetković se je rodil 8. aprila 1960 in pretežni del kariere preživel v hrvaški prestolnici. Nekdanji jugoslovanski reprezentant je kasneje opravljal vlogo športnega direktorja Dinama.

Od leta 1980 do 1987 je za zagrebški klub odigral 194 tekem in zabil 12 golov, nato pa je kariero nadaljeval v nemškem Waldhofu. Leta 1990 je na tekmi z Bayerjem utrpel hudo poškodbo glave, ki je končala njegovo športno pot. fV trenerski vlogi se je preizkusil na klopeh Dinama, Sopota in banjeluškega Borca.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.