Legionarji: evrogola Kurtića in Kirma

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski legionarji so se med klubskim vikendom trikrat vpisali na listo strelcev. Kdo je zabil lepšega? Tako bi se lahko vprašali nogometni sladokusci, potem ko sta prava evrogola zabila Andraž Kirm (Wisla Krakov) in Jasmin Kurtić (Varese). Za Kurtića je bil to tudi prvi gol po prihodu iz Palerma, svoj strelski račun pa je odprl še Rok Kronaveter (Cottbus). Valter Birsa je končno začel tekmo za Genoo, Samir Handanović pa še petič na šestih tekmah ni dobil gola.
Oglej si celoten članek

Andraž Kirm je zabil zadnji gol na tekmi med Wislo Krakow in Jagiellonio, svojega drugega v letošnji sezoni poljske Ekstraklase. In to na kakšen način - nekdanji vezist Domžal se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, njegov natančen poizkus pa je presenetil vratarja Tomasza Ptaka ob njegovi bližnji vratnici. Celo tekmo je v vratih Wisle stal tudi "estonski prijatelj" Sergei Pareiko. Vodilni Slask, kjer je celo tekmo spet odigral Rok Elsner, je malce presenetljivo visoko izgubil na gostovanju pri GKS (0:3).

Pod legionarske gole tega vikenda sta se s svojima prvencema podpisala še Rok Kronaveter (Energie Cottbus) in Jasmin Kurtić (Varese). Kronaveter je za nekdanje moštvo trenerja Bojana Prašnikarja sicer zabil že v lanski sezoni, tokrat pa je prvi gol nove sezone zabil Frankfurtu po vsega nekaj sekundah igre (1:0). Trener ga je v igro poslal v 86. minuti, Kronaveter pa je zabil s praktično prvim strelom. Kurtićev Varese je proti Padovi že vodil z 1:0, nato pa so domači v dveh minutah zadeli dvakrat, nazadnje prav Kurtić, za katerega je to prvi gol po prihodu iz Palerma (3:0). Pravi evrogol si lahko ogledate spodaj.

V nezanimivem vikendu v Serie A, kjer so se skoraj vse tekme končale z 0:0, so sodelovali tudi slovenski reprezentantje. Samir Handanović je bil eden glavnih "krivcev", da Atalanta v Bergamu ni zabila Udineseju (0:0), Boštjan Cesar in Bojan Jokić pa sta družno zadržala vodilni Juventus (0:0). Težko pričakovano tekmo je za Genoo po nekaj kolih čakanja dobil Valter Birsa, a so tudi pristaniščniki doma le remizirali z Leccejem (0:0). Edino slovensko zmago je s klopi videl Rene Krhin, čigar Bologna je slavila pri Novari (2:0).

Poškodovani Milivoje Novaković je tekmo med Kölnom in Hannovrom spremljal s tribune, več kot uspešno pa ga je na zelenici nadomestil Lukas Podolski z obema goloma (2:0). Mišo Brečko je odigral le prvi polčas, saj ga je na začetku drugega zamenjal Brazilec Andrezinho.

Radosavljevićev ADO zabil drugi najhitrejši gol v zgodovini

V nizozemski ligi je Tim Matavž odigral celo tekmo za PSV Eindhoven, rdeče-beli pa so proti Utrechtu slavili tudi brez gola Primorca (1:0). Zanimiva anekdota s tekme ADO Den Haaga: Kranjčan Aleksandar Radosavljević je s soigralci zabil drugi najhitrejši gol v zgodovini Eredivisie. Krilni nogometaš Tjaronn Cherry je proti Rodi zabil po vsega devetih sekundah igre in se na drugem mestu večne lestvice izenačil z Johanom Cruyffom in Romeom Forestsom. Sekundo hitrejši ostaja vezist NAC Brede Koos Waslander, ki je leta 1982 zabil Zwolleju v osmih sekundah. ADO je tekmo vseeno visoko izgubil (1:4).

Gol Andraža Kirma proti Jagellonii:

Gol Jasmina Kurtića proti Padovi (3:10):

Drugi najhitrejši gol v zgodovini Eredivisie (ADO Den Haag - Roda):

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • gec
    12:36 17. Oktober 2011.

    čudno,da ne igrajo teli asi v barceloni ali realu,ko jih tako hvalite...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.