"Lepo ste se veselili"

Foto: Žurnal24 Antić bo tudi na tekmi s Slovenijo na tribunah Marakane. (Foto: Reuters)
Srbski selektor Radomir Antić je Sloveniji čestital za zmago. "Všeč mi je bilo, kako so se nogometaši veselili gola. To kaže na to, kako dobro vzdušje vlada v ekipi."
Oglej si celoten članek

"Tekmo med Slovenijo in Alžirijo sem si ogledal. Čestitam vam za zmago," nam je v ponedeljek, ko smo se prikradli na srbsko novinarsko konferenco, dejal selektor Radomir Antić. "Všeč mi je bilo, kako so se nogometaši veselili gola. To kaže na to, kako dobro vzdušje vlada v ekipi," se je slovenskega plesa po golu Roberta Korena dotaknil edini trener, ki je v zgodovini vodil Real Madrid, Atletico Madrid in Barcelono.

"Vi srečo, mi ne"
Pri Srbiji je, kar se vzdušja tiče, po uvodnem porazu z Gano drugače. "Lahko si predstavljate, kako je z vzdušjem pri nas. Imeli ste toliko sreče, kolikor je je manjkalo nam. Rezultat je škodil samozavesti v moštvu," je iskreno dejal Antić, ki svojim varovancem po prihodu v hotel v nedeljo ni dal spati. V ponovitvi ob 23.30 so si na lokalni televiziji še enkrat ogledali tekmo in opravili prvotno analizo.

Zgodovinska tekma
Nemci so v Južnoafriški republiki začeli v rušilnem slogu. S 4:0 so povozili Avstralijo in tekmecem poslali jasno sporočilo. "Nemčija je proti Avstraliji odigrala impresivno in je na tem svetovnem prvenstvu od vseh pokazala največ. Imamo pa tudi srečo, da igramo proti tako slovitemu tekmecu. Nemci sami po sebi pomenijo motiv več. To je za nas zgodovinska tekma," z veliki besedami ni skoparil 61-letni srbski selektor.

Tekmo med Slovenijo in Alžirijo sem si ogledal. Čestitam vam za zmago.
Radomir Antić

Bo točka dovolj?
Srbija se bo z Nemčijo pomerila v petek v Port Elizabethu. Pa bi točka zadovoljevala selektorja? "Težko je reči. Tudi pred tekmo z Gano sem govoril, da ne bi bil zadovoljen z remijem. Iz zdajšnjega zornega kota pa bi bil to fantastičen rezultat," se v debato ni želel spuščati izkušeni strokovnjak. Zgovornejši je bil glede svojih izkušenj s svetovnim prvenstvom. V sedmem desetletju življenja je okusil slast tekmovanja na največjem reprezentančnem odru. "Ne bom skrival, v meni se je vrtelo milijon različnih čustev, tudi pri meni se je pojavila psihoza velike obveznosti. Počutil sem se, kot bi se vsak nogometni človek v takem primeru," je svojo ganjenost opisal Antić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.