Levante Barci zabil petardo in ji preprečil zgodovinski dosežek

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Barcelone so se spotaknili na predzadnji oviri.
Oglej si celoten članek

Barcelona je pred predzadnjim kolom imela možnost, da kot prva v Španiji po začetku tridesetih let prejšnjega stoletja konča prvoligaško sezono brez enega samega poraza. A tokrat se ji je zataknilo, po 37. kolu so Katalonci zbrali 27 zmag, devet remijev in en poraz.

Ta je bil spektakularen, saj je četa Ernesta Valverdeja, ki je tokrat doma pustil argentinskega zvezdnika Lionela Messija, prejela kar pet zadetkov. To se ji je zgodilo prvič po 15 letih, krvnik prvakov je bil 15. na prvenstveni lestvici Levante.

Prvi mož dvoboja je bil pri domačih Ganec Emmanuel Boateng, ki je kar trikrat poslal okroglo usnje za hrbet Marc-Andréja ter Stegna, ki je s petimi prejetimi zadetki že izgubil dvoboj za naziv najboljšega vratarja sezone, nagrada Zamora bo tako še tretjič zapored pristala v rokah Jana Oblaka. Še dva gola je dodal Enis Bardhi, Levante pa je v 59. minuti povedel s kar 5:1. Na krilih Philippa Coutinha je sledil povratek, tudi Brazilec je dosegel hat-trick, v 71. minuti pa je zaostanek na 4:5 iz enajstmetrovke znižal Luis Suarez.

Barcelona je imela na voljo tako še 19 minut rednega dela za povratek, a ji kljub še nekaterim priložnostim ni uspelo. Tudi Levante je sicer imel še nekaj obetavnih napadov, da bi prišel do teniškega izida, po hudi napaki Sergia Busquetsa, ki je vračal žogo vratarju, je prazna vrata zgrešil Ruben Rochina.Barcelona je sicer že pred tokratnim kolom prepričljivo osvojila La Ligo. Katalonci so osvojili 90 točk, z 78 točkami jim sledijo nogometaši madridskega Atletica, še tri manj imajo igralci Reala. Ligo prvakov si je zagotovila še Valencia (70 točk), za peto mesto pa se potegujeta še Villarreal in Betis, ki sta osvojila 60 točk.

Klubi v najmočnejših ligah, ki so brez poraza končali prvenstvo:

ANG: Arsenal (2003/04), Preston North End (1888/89)

FRA:  /

ITA: Juventus (2011/12), Milan (1991/92), Perugia (1978/79)*

NEM: Dresdner SC (1942/43)**

NIZ: Ajax (1994/95)

POR: Porto (2010/11), Benfica (1972/73, 1978/79)***

ŠPA: Real Madrid (1931/32), Athletic Bilbao (1929/30)


 

* - Perugia je osvojila drugo mesto za Milanom, saj je zbrala kar 19 remijev

** - pred letom 1963 ni bilo enotne nemške lige, igralo se je po pokrajinah, play-off je dal nacionalnega prvaka

*** - drugo mesto Benfice leta 1979 zaradi slabše gol razlike od Porta

Juve še sedmič

Dokončna odločitev je sinoči padla tudi v Italiji. Nogometaši Juventusa so krog pred koncem osvojili svoj sedmi zaporedni naslov italijanskega prvaka, skupno pa 34. Stari dami je za potrditev naslova danes zadostovala že točka v gosteh proti Romi, tekma se je končala z 0:0.

Foto: Epa juventus Napoli, najbližji zasledovalec Juventusa, ki je pred dnevi osvojil tudi pokalno lovoriko, je v gosteh premagal Sampdorio, pri kateri je prvič branil slovenski reprezentant Vid Belec. Neapeljčani so slavili z 2:0, a imajo za Torinčani neulovljive štiri točke zaostanka.

Tako Napoli kot Juventus sta si sicer že zagotovila igranje v ligi prvakov v prihodnji sezoni, prav tako pa tudi Roma. Za zadnje mesto v ligi prvakov se bosta v zadnjem krogu pomerila Lazio in Inter s Samirjem Handanovićem.

V nižji rang tekmovanja se bosta preselila Verona in Benevento, pet klubov pa se bo v zadnjem krogu poskušalo izogniti 18. mestu, ki še vodi v drugo ligo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.