Levante končal niz Jana Oblaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je na tekmi z Levantejem prejel prvi ligaški zadetek po 18. aprilu, ko ga je na obračunu z Deportivom premagal Oriol Riera Magem.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Levanteja so prekinili niz treh tekem nepremagljivosti Jana Oblaka in s končnim izidom 2:2 iztržili točko proti Atlético Madridu. Slovenski čuvaj mreže, ki še naprej uživa zaupanje Diega Simeoneja, je bil pred tem nepremagan na obračunih z Elchejem, Villarrealom in Athleticom. 

Atlético je na sobotni tekmi stiskal pesti za mestnega rivala, saj bi se Valencia z morebitno zmago lahko vmešala v boj za tretje mesto ligaške lestvice, ki prinaša neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. Galaktiki so v drugem polčasu tekme na Santiago Bernabéuu nadoknadili dva gola zaostanka in Atléticu pomagali, da je zadržal štiri točke prednosti pred netopirji.

Torres rešil točko, Oblak dvakrat po žogo v svojo mrežo

Oblak je moral v prvih 20 minutah prikazati zgolj nekaj rutinskih posredovanj. Izvrsten protinapad Levanteja je tik pred zaključnim strelom izjemno ustavil Juanfran Torres in morda v 22. minuti preprečil celo zaostanek - José Morales je preveč odlašal in ni prišel do strela, toda že minuto kasneje je dobro meril z glavo, a je Oblak lepo poletel in brezhibno zadržal žogo. Slabo izbijanje predložka Joãa Mirande je ponudilo priložnost Ivánu Lópezu, ki je z idealno žogo pred vrati osamljenega na drugi vratnici našel prvega strelca kluba Davida Barrala, ki je mirno zadel mimo nemočnega Oblaka.

Atlético je hitro pomiril številčno navijaško armado z zasluženim izenačenjem - tokrat obramba Levanteja ni dobro razčistila v lastnem kazenskem prostoru, kjer je do žoge prišel Tiago Mendes in jo v sredini nastavil Siqueiri, Brazilec pa je prelepo zadel z volejem za 1:1.

Atlético se je v nadaljevanju spet znašel v težavah, saj je predložek s strani med Oblaka in njegove branilce uspešno izkoristil Uche, ki je ob neodločnem Giménezu in slovenskemu reprezentantu streljal točno vanj, žoga pa se je srečno odbila v Nigerijca in končala v mreži.

Gostje so v 80. minuti praktično iz ničesar poravnali izid. Koke je na prvo vratnico poslal slasten predložek, na katerega je slabo naletel Mariño, ki je trčil v enega izmed svojih igralcev in dobil poceni zadetek, pod katerega se je z glavo podpisal Torres. 

Več na Goal.com/si/.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.