Lewandowski na tretje mesto strelcev v ligi pravkov

Foto: Epa
Foto: Epa
Poljski napadalec zaostaja samo za Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem.
Oglej si celoten članek

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski se je s sinočnjim zadetkom v Rimu na tekmi osmine finala lige prvakov proti Laziu, njegov Bayern je zmagal s 4:1, povzpel na tretje mesto večne lestvice lige tega tekmovanja. Zdaj ima 72 golov.

Za zadetek, s katerim je na lestvici prehitel nekdanjega zvezdnika madridskega Reala Raula Gonzaleza, ima sicer veliko zaslug tudi Mateo Musacchio. Po njegovi hudi napaki v obrambi je namreč Lewandowski sam prišel pred vratarja Pepeja Reino, ga preigral in dosegel prvi Bayernov gol.

Zdaj je poljski "stroj za gole" bavarskega velikana pri 72 golih (zanje je potreboval 95 tekem), pred njim pa sta le še največja zvezdnika elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Portugalec Cristiano Ronaldo ima na računu v ligi prvakov 134 golov, Argentinec Lionel Messi pa 119.

Za Lewandowskim (72) in Raulom Gonzalezom (71) so na tej lestvici najboljši še Karim Benzema z 69, Ruud van Nistelrooy s 56, Thierry Henry s 50 ter Zlatan Ibrahimović in Andrij Ševčenko s po 48 goli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.