Li Na kot prva Kitajka v polfinale US Opna

Foto: EPA Južnij Hewitt OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Južnij Hewitt OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Južnij Hewitt OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Južnij Hewitt OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Južnij Hewitt OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Azarenka Ivanović US Open grand slam OP ZDA New York Foto: EPA Makarova Na Li OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Makarova Na Li OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Makarova Na Li OP ZDA US Open grand slam New York Foto: EPA Makarova Na Li OP ZDA US Open grand slam New York
Druga nosilka Viktoria Azarenka je po hudi bitki in treh napornih nizih izločila Srbkinjo Ano Ivanović. Belorusinja je v četrtem krogu US Opna slavila s 4:6, 6:3 in 6:4.
Oglej si celoten članek

Viktoria Azarenka si je četrtfinale US Opna priborila po tekmi, polni napak, ki jo je odigrala proti 13. igralki sveta, Srbkinji Ani Ivanović. Azarenka je že drugič zapored izgubila uvodni niz, a se vrnila za zmago po več kot dveh urah na vetrovnem stadionu Arthurja Asha. 

"Ana je začela izjemno, igrala je izvrsten tenis v prvem nizu ... Zabijala je winnerje in odlično servirala," je v intervjuju ob igrišču povedala Belorusinja. "V drugem nizu sem se morala res prebuditi. Takrat sem začutila, da sem bolj osredotočena, izkoriščala pa sem tudi več priložnosti."

Veter krojil dogajanje

Naslednja nasprotnica druge nosilke bo nepostavljena Slovakinja Daniela Hantuchová, ki je v ponedeljek izločila ameriško povabljenko Alison Riske in se v četrtfinale Flushing Meadowsa uvrstila prvič po več kot desetletju.

Azarenka in Ivanovićeva bi se prav tako morali pomeriti že včeraj, a je njun obračun prestavilo slabo vreme, ki se tudi dan kasneje ni preveč izboljšalo. Obema je nagajal močen veter, druga nosilka pa je kar sedemkrat izgubila začetni udarec in storila devet dvojnih napak.

Lijeva kot prva Kitajka v polfinale

Tekma se je prelomila šele pri 3:3 v odločilnem tretjem nizu, ko je lanskoletna finalistka New Yorka prevzela nadzor nad igro. Najprej je osvojila točko na svoj začetni udarec, nato pa Ivanovićevi še odvzela servis. Azarenka je nato zapravila dve žogici za zmago, kljub novemu "breaku" nekdanje številke ena pa le uspela zaključiti z zmago.

Preboj v polfinale si je kot prva Kitajka v zgodovini zagotovila Li Na, peta nosilka je bila boljša od Rusinje Jekaterine Makarove s 6:4, 6:7 (5) in 6:2. Zdaj se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Serena Williams – Carla Suárez Navarro. Po skoraj dveh urah v Flushing Meadowsu je Kitajka dobila zadnje štiri igre in ob glasnih ovacijah slavila na stadionu Arthurja Asha.

Ponosna sama nase

"To je moj prvi polfinale, zato sem zelo ponosna sama nase," je dejala Lijeva, ki je kot prva Kitajka osvojila tudi naslov na kakšnem turnirju za grand slam (Roland Garros). "Po izgubljenem drugem nizu sem bila malce žalostna ... Zato sem si rekla, da moram igrati točko za točko in se potruditi po najboljših močeh. "

31-letnica proti neugodni levičarki Makarovi ni bila v najboljši formi, tako kot njuni predhodnici pa ju je motil močan veter. Lijeva je tekmo zaključila z osmimi dvojnimi in 42 neizsiljenimi napakami.

Južnij v epskem dvoboju premagal Hewitta

Mihail Južnij se je le dve točki pred porazom proti nepostavljenemu veteranu Lleytonu Hewittu prebudil in končal Avstralčev niz na letošnjem US Opnu. Nekdanjega prvaka iz leta 2001 je v prvavem trilerju odpravil s 6:3, 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5. Rus, ki redno blesti ravno v New Yorku, je bil tukaj že polfinalist v letih 2006 in 2010.

31. igralec sveta zdaj čaka na zmagovalca dvoboja med prvim nosilcem Novakom Đokovićem in 43. Kataloncem Marcelom Granollersom.

OP ZDA, 4. krog, rezultati:

Ženske

Viktoria Azarenka (Blr/2) : Ana Ivanović (Srb/13) 4:6, 6:3, 6:4;

Moški

Mihail Južnij (Rus/21) : Lleyton Hewitt (Avs) 6:3, 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5;

Četrtfinale:

Ženske

Li Na (Kit/5) : Jekaterina Makarova (Rus/24) 6:4, 6:7 (5)6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.