Lichtenbergerju prvi WSOP-C prstan

Foto: Žurnal24 Lichtenbergerju je zmaga prinesla vstopnico za Glavni turnir WSOP in še 190.137
Novi junak turnirjev WSOP-Circuit je komaj 22-letni Andrew "LuckyChewy" Lichtenberger, ki je z zmago nad Danom Casetton prišel do svojega prvega šampionskega prstana.
Oglej si celoten članek

Na finalni mizi, ki je tokrat obsegala kar 10 igralcev, je nastopilo tudi cel kup velikih imen iz sveta pokra, kot so Matt Stout, James “croll103” Carroll in lastnik 2 WSOP zapestnic Brock Parker, kljub vsemu pa se je naslova na koncu veselil mladi Lichtenberger.

Prvi igralec, ki je moral zapustiti finalko, je bil Thu Nguyen, ki je dan začel z zelo malo žetoni in ga dokaj hitro tudi končal, potem ko se je z zaletel v O'Dwyerjev par fantov je bilo sanj o naslovu zanj konec (10. mesto – 16.144$).

Podobna usoda je le nekaj iger kasneje doletela tudi Matta Stouta, potem ko je ta zarinil z , a naletel na par janezov, ki jih je imel takrat v rokah Brock Parker. Skupne karte Stout niso bile v pomoč in tudi on se je moral posloviti (9. mesto – 19.731$).

Na 8. mestu (23.319$) je turnir končal bivši član PokerNewsove ameriške ekipe Anthony Yeh, potem ko se je z nesrečno zapletel s Casetto, ki je takrat v rokah držal . Casetta je nato že na flopu sestavil svoj par kraljev in tudi za Yeya je bilo turnirja prehitro konec.

Manj kot 15 minut za tem, ko se je poslovil Yeh, je brez žetonov ostal tudi Aaron Been. Slednji je v svoji zadnji igri, vse upe polagal na , a si je za pogumno potezo izbral slab trenutek, saj je na drugem koncu mize Carroll v rokah držal in seveda takoj izenačil njegovo stavo. Karte, ki bi ga rešila, ni bilo na mizi in tudi Been je lahko le še pomahal v slovo (7. mesto – 28.700$). Tempo izločitev je nato precej upadel, tako da smo morali na naslednjo počakati skorajda debelo uro, preden se je poslovil Stephen O’Dwyer (6. mesto – 35.875$). O’Dwyer je dan sicer začel kot vodilni, a se kmalu znašel v težavah in je na koncu zarinil s , Lichtenberger pa je z edini izenačil njegovo stavo. Situacijo je na glavo nato postavil že flop , ki je kasnejšemu zmagovalcu sicer prinesel flush, a O'Dwyerju hkrati namenil set sedmic. A slednji je zaman upal na srečni konec te zgodbe, saj sta ga zadnji skupni karti povsem zgrešili in tako je do prve večje zmage prišel Lichtenberger.

Skoraj pol ure kasneje se je za mizo izpraznilo še eno mesto, potem ko je James Carroll z nesrečno izgubil v igri z Lichtenbergerjem, ki je imel v rokah sicer le . Slednji je sicer na začetku resda imel slabše karte, a le do trenutka, ko so na mizi pristale prve skupne karte, ki so mu podarile par devetk, ki je na koncu tudi zadoščal za Carrollovo izločitev (5. mesto – 44.844$).

Eden od igralcev, ki se je na finalki najbolj izkazal, je bil zagotovo Diego Sanchez, saj se je nanjo prebil z daleč najmanjšim kupom žetonov, a se nato dolgo spretno izogibal izločitvi in na koncu prilezel celo do 4. mesta (57.400$). Dobesedno le nekaj trenutkov potem, ko se je poslovil Carroll, se je poslovil tudi Sanchez, ki se je s parom petk zaletel v Lichtenbergerja z . Skupne karte so bile namreč Američanu ponovno zelo naklonjene in tako so v igri za naslov ostali le še trije igralci.

Kmalu potem, ko so se igralci vrnili z večerje, je odpadel tudi Brock Parker (3. mesto – 73.544$), potem ko s ni mogel premagati Lichtenbergerja, ki je njegov all-in klical z .

Za naslov sta se tako udarila Lichtenberger in Casetta, kljub veliki začetni prednosti prvega, pa je njun heads-up obračun nato trajal kar pet ur, preden je “LuckyChewy” vendarle opravil s svojim nasprotnikom.

V zadnji igri je Lichtenberger z gumba hitro oznanil svoj all-in, Casetta pa je z sledil njegovemu zgledu in tudi sam v igro spravil vse svoje preostale žetone. Sreča je bila očitno tokrat res na strani Lichtenbergerja, saj je ta s že na flopu ujel prepotrebni par, ki je vzdržal vse do konca in mu je tako tudi prinesel prvi WSOP-C naslov.

Andrew “LuckyChewy” Lichtenberger je bil tako za svojo predstavo nagrajen z naslovom, lično lovoriko, šampionskim prstanom, vstopnico za Glavni turnir WSOP 2010 in 190.137$, medtem ko se je moral viceprvak Dan Casetta na koncu zadovoljiti s 114.800$ nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.