Liga prvakov: Schalke zaslužil več kot Real

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Evropska nogometna zveza je danes sporočila, da je angleški velikan Manchester United prejel največji del denarnega nagradnega sklada za minulo sezono Lige prvakov, kar 53,2 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Rdeči vragi so prejeli največji kos pogače, ki jo razdeljuje Uefa, čeprav so v finalu Lige prvakov izgubili proti Barceloni. Katalonci so prejeli 51 milijonov. Zmagovalci Lige prvakov, nogometaši Barcelone, so od Uefe prejeli 51 milijonov evrov denarne nagrade, kar je manj, kot so dobili njihovi tekmeci v finalu, Manchester United. Pri Uefi so razdelitev denarne pogače pojasnili z dejstvom, da so pri prodaji televizijskih pravic več zaslužili v Angliji kot v Španiji.

Uefa je skupno med 32 klubov, ki so se prebili v skupinski del Lige prvakov, razdelila kar 754,1 milijona evrov. Chelseaju je pripadlo 44,5 milijona, polfinalistu Schalkeju 39,75 milijona, madridskemu Realu pa 39,3 milijona evrov. Slovaški klub Žilina, ki je izgubil vseh šest tekem, je denimo prejel 7,4 milijona evrov nagrade. Uefa je nadaljnjih 125 milijonov razdelila tudi nacionalnim nogometnim zvezam, katerih klubi so igrali v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.