Liga prvakov spet v Sloveniji

Foto: Žurnal24 ACH Volley bo tudi v prihodnji sezoni lahko igral v odbojkarski Ligi prvakov.
Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je prejela sporočilo Evropske zveze (CEV), da eno od dveh vabil za Ligo prvakov namenja Sloveniji oziroma prvaku, moštvu ACH Volley Bled.
Oglej si celoten članek
Slovenija bo tako tudi prihodnje leto gostila tekme tega najelitnejšega evropskega klubskega odbojkarskega tekmovanja. Slovenskim odbojkarskim klubom v preteklih sezonah ni uspelo zbrati dovolj točk na lestvici CEV, na podlagi katere se klubi uvrstijo v Ligo prvakov in preostala klubska tekmovanja. Sloveniji bi tako pripadla le mesta v pokalu CEV (nekdanji Top Teams) in pokalu challenge, vendar pa si CEV vsako leto pridrži pravico, da podeli dve posebni povabili. Eno so tudi letos dodelili Sloveniji oziroma blejskemu moštvu ACH Volley, ki se je v pretekli sezoni uvrstilo v osmino finala Lige prvakov, prav na vsaki domači tekmi pa do zadnjega kotička napolnilo dvorano Tivoli.

Odgovorni na OZS za zdaj še nimajo informacije, kdo je drugi klub, ki si je prav tako prislužil želeno vabilo v tem tekmovanju, generalni sekretar OZS Igor Dolinšek pa je po telefonu že govoril s predsednikom CEV Andrejem Meyerjem in se mu zahvalil za vabilo. Meyer je med drugim dejal: "Na CEV znamo ceniti dobro delo in vsi smo opazili, da odgovorni na slovenski zvezi in v klubu delajo dobro. Naj bo to vabilo kot nagrada za do zdaj opravljeno delo in tudi kot prispevek Evropske odbojkarske zveze k še hitrejšemu razvoju odbojke v Sloveniji." S tem so uspešno kronana prizadevanja vodstva blejskega kluba in OZS, da se tudi v prihodnji sezoni slovenskemu prvaku omogoči nastopanje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Žreb skupin za Ligo prvakov bo 27. junija na Dunaju, so še sporočili iz OZS.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.