Liga znova ni mogla spregledati Dončićevega učinka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka DOnčić si je trinajstič v karieri prislužil naziv igralca tedna.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v sijajni formi, Dallas Mavericks pa so v zadnjem času zabeležili 11 zmag na 12 tekmah, edini poraz v tem obdobju so doživeli proti moštvu Oklahoma City Thunder, ko slovenski zvezdnik ni zaigral zaradi lažje poškodbe. Ljubljančan je favorit za košarkarja meseca marca v zahodni konferenci, vodstvo lige pa njegovega učinka ni moglo spregledati tudi v zadnjem tednu.

Dončić je Dallas popeljal do štirih zmag na prav toliko tekmah, v povprečju pa je zbral po 32,5 točke, 11 skokov in 9,5 podaje. Za Slovenca je to 13. tovrstni naziv od sezone 2019/20, kar je največ med vsemi igralci v zahodni konferenci lige NBA v tem obdobju.

Na vzhodu je igralec tedna Dejounte Murray, član Atlante Hawks (28,3 točke, 5,8 skoka in 10,3 podaje). Atlanta je v zadnjem tednu slavila trikrat na štirih tekmah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.