Ligi NHL se bo pridružila nova ekipa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Seattle bo nova ekipa v ligi NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejska liga NHL bo v sezoni 2021/22 štela 32 klubov, saj se bo tekmovanju pridružila ekipa iz Seattla. To je že druga širitev lige v zadnjih letih, potem ko so bili lani novinci igralci iz Las Vegasa.

"To je zgodovinski dan za ligo NHL. Veseli smo, da bo Seattle postal del naše družine," je ob tem dejal komisar lige Gary Bettman.

Lastnik nove ekipe iz Seattla, ki je že igral v ligi NHL in leta 1917 tudi osvojil Stanleyjev pokal, je ameriški milijarder David Bonderman, ki je moral za mesto v ligi plačati 650 milijonov dolarjev. To je 150 milijonov več, kot je plačal Las Vegas.

Seattle bo igral v pacifiški skupini, se pravi v isti kot Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, Arizona pa se bo preselila v centralno skupino. Tako bodo imeli vse skupine po osem moštev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.