Ligo NLB bosta odprla Maccabi in Krka

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nova sezona lige NLB se bo začela 1. oktobra, ko bo Krka gostila Maccabi. Preostali klubi bodo prve tekme odigrali 8. oktobra. Union Olimpija bo na začetku v slovenskem derbiju gostila Zlatorog, Helios pa Široki.
Oglej si celoten članek

Novo sezono regionalne košarkarske lige Adriatic basket bosta 1. oktobra odprla novomeška Krka in Maccabi iz Tel Aviva, je izdal sobotni žreb parov lige za sezono 2011/12 v Ljubljani. Vodstvo lige je bilo ob predstavitvi ponosno, da je skupščina uradno potrdila sodelovanje Maccabija v ligi, ki bo v tem tekmovanju nastopal naslednje tri sezone.

Kot je pojasnil generalni direktor lige Roman Lisac, je bil žreb delno delegiran, saj je liga ugodila želji Maccabija, da igra tekme v regiji takrat, ko bo gostoval v Evroligi, ko bo igral evropske tekme doma, pa bo gostil tudi tekme lige NLB. Posebna čast je pripadla slovenskim klubom, saj bo Maccabi odprl novo tekmovanje v Sloveniji, najprej v prvem kolu 1. oktobra na gostovanju proti Krki, 3. oktobra pa na tekmi proti Zlatorogu Laškemu.

Doma bo Maccabi prvič igral 6. oktobra proti zagrebški Ciboni. "Za klube je pomembno, da z gostovanjem v Izraelu ne bodo imeli dodatnih stroškov, saj bodo stroški potovanja in bivanja klubov v Izraelu pokriti," je še povedal Lisac. Samo tekmovanje pa se bo sicer začelo 8. oktobra, ko bo Union Olimpija gostila Zlatorog Laško, Helios pa moštvo Široki TT Kabeli.

Tudi sicer je predstavitev žreba potekala predvsem v predstavitvi vnovičnega sodelovanja Maccabija v tem tekmovanju. "Cenimo košarko v tem delu sveta, kjer prebivalstvo razume šport, posebej košarko. Tukaj je raven košarke zelo visoka in tudi za nas je sodelovanje v tej ligi zelo pomembno," je med drugim povedal lastnik najboljšega izraelskega kluba David Federman in dodal, da gre za zelo visoko raven košarke in za zelo zanimivo idejo, saj imajo vsi klubi v regiji težave s kakovostjo nacionalnih lig, zato je regionalno tekmovanje za kvalitetno košarko še kako pomembno.

Vesel je bil tudi predsednik Maccabija Šimon Mizrahi, ki je na čelu kluba že neverjetnih 42 let: "Še enkrat bi se zahvalil, da so nas sprejeli v to tekmovanje. Za nas je pomembno, da je priznano s strani Fibe in Evrolige. Obenem je za nas liga tudi priložnost, da pobliže spoznamo številne dobre košarkarje in da igramo močno ligo, ki je drugačna od domače, kjer so razlike na tekmi tudi po 20, 30 ali pa 40 točk."

Zelo zadovoljen je bil tudi Lisac, saj je liga dobila v svojo sredino klub, ki je petkrat osvojil Evropo in sodelovanje Maccabija obljublja polne dvorane. "Vsi klubi v regiji imajo težave z domačim tekmovanjem in konkurenca bo zdaj še močnejša." Obenem pa je prepričan, da bodo košarkarski kolektivi na področju bivše Jugoslavije kljub finančnim težavam še naprej konkurenčni tudi Maccabiju in drugim: "Imamo to srečo, da imamo doma širok bazen igralcev, ki je prava valilnica za Evropo."

Ob tem je Lisac razkril, da so dobili še več povpraševanj po sodelovanju v ligi. Posebej močna je bila želja grških velikanov Panathinaikosa in Olympiakosa. "Vrata so še naprej odprta," je ob tem povedal Lisac, ki pa ni skrival strahu pred premočno ligo, ki bi bila lahko že konkurenčna Evroligi.

Liga NLB, 1. kolo, 8. oktobra:

Krka – Maccabi (1. oktobra)
Union Olimpija – Zlatorog Laško
Helios Domžale – Široki TT Kabeli
Cedevita – Budućnost
FMP – Hemofarm
Zagreb Croatia Osiguranje – Partizan mt:s
Radnički – Cibona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.