Lindsey mika rekord legendarne Vreni

Foto: Žurnal24 Lindsay Vonn si v novi sezoni želi vsaj 12 zmag, eno več kot lani torej. (Foto:
Še teden je do začetka nove sezone alpskega smučanja. Ob Tini Maze bo v središču pozornosti Lindsey Vonn. Letos bi rada vsaj 12 zmag, spogleduje pa se tudi z rekordom Vreni Schneider.
Oglej si celoten članek
In kakšni so cilji Tine Maze? Preberite jutri v Žurnalovem intervjuju z Andreo Massijem.

Lindsey Vonn, olimpijska prvakinja v smuku in največja zaslužkarica v beli karavani svetovnega pokala, je uspešno pozdravila poškodbo goleni in ima pred novo sezono, ki se bo začela že prihodnji teden, visoke cilje. Želi si izboljšati svoj ameriški rekord 11 zmag v eni sezoni, ki ga je dosegla lani. Čim prej pa se želi približati rekordnemu dosežku vseh časov, ki ga je s 14 zmagami v eni sezoni (1988/1989) dosegla legendarna švicarska smučarka Vreni Schneider.

"Vsako sezono stremim k napredku. Pred dvema letoma sem zbrala devet zmag, lani 11 in razumljivo, da želim to zbirko zmag letos še povečati," je dejala Vonnova pred odhodom na staro celino in dodala: "Vreni je v eni sezoni zbrala 14 zmag, torej je tudi to mogoče. Sama bom poskušala zmagati na čim več tekmah in upam, da mi bo v novi sezoni služilo tudi zdravje."

Vreni je v eni sezoni zbrala 14 zmag, torej je tudi to mogoče.
Lindsey Vonn

Poleg nje sta v eni sezoni po 11 zmag dosegli še dve smučarki – Avstrijka Annemarie Moser-Pröll in Švedinja Anja Pärson –, le Schneiderjeva pa jih ima več. Med smučarji sta rekorderja po številu zmag v eni sezoni Šved Ingemar Stenmark in Avstrijec Hermann Maier, ki jih imata po 13, legendarni Francoz Jean-Claude Killy pa jih je v sezoni 1967 zbral 12.

Vonnova bo v novi sezoni, ki se bo začela 23. oktobra z veleslalomom na ledeniku Rettenbach v Söldnu, ob tem lovila še četrti zaporedni veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.