Lippi uradno na kitajski klopi

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski nogometni strokovnjak Marcello Lippi je novi po odstopu Gao Hongboja novi selektor kitajske nogometne reprezentance, je danes sporočila kitajska nogometna zveza.
Oglej si celoten članek

Za 68-letnega Marcela Lippija je Kitajska druga reprezentanca, ki jo bo vodil v svoji karieri, z italijansko je leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Kitajski nogometaši so na tretji stopnji azijskih kvalifikacij po štirih odigranih tekmah v skupini A na zadnjem, šestem mestu z le točko, Gao Hongo pa se je za odstop odločil 11. oktobra, po porazu z 0:2 proti Uzbekistanu. V skupini z desetimi točkami vodi Iran.

Dve leti je počival

V zadnjih dveh sezonah Lippi ni vodil nobene ekipe, pred tem pa je z ekipo Guangzhou Evergrande trikrat zaporedoma osvojil naslov kitajskega državnega prvaka, leta 2013 pa je bil še azijski prvak.

V svoji bogati trenerski karieri je bil z italijansko reprezentanco svetovni prvak v Nemčiji, kjer je v finalu premagal Francijo, kot trener Juventusa pa je bil najboljši tudi v Ligi prvakov in v evropskem superpokalu. Prav tako z Juventusom je osvojil še pet naslovov italijanskega državnega prvaka in štiri italijanske pokalne naslove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.