Lisičji veleslalom bo izpeljan v Aareju

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mila slovenska zima je lisičke pregnala v Skandinavijo.
Oglej si celoten članek


Mednarodna smučarska zveza je le našla nadomestni termin in lokacijo odpovedane veleslalomske tekme za Zlato lisico, ki so jo namesto v Mariboru želeli izpeljati v Kranjski Gori. Veleslalomska tekma za svetovni pokal alpskih smučark bo v švedskem Aareju v četrtek, 6. marca.

Vreme se je s slovenskimi organizatorji tekem svetovnega pokala kruto poigralo dvakrat – najprej so bili mariborski organizatorji zaradi pomanjkanja snega prisiljeni tekmi prestaviti izpod Pohorja na Gorenjsko v Podkoren, kjer pa je narava znova pokazala zobe, ko je bilo preveč snega in za nameček še slaba vidljivost.

Istočasno za pokal Vitranc

V Aareju bo tako trojni spored, najprej nadomestni veleslalom 6. marca, nato veleslalom pod žarometi, ki je bil na sporedu na Švedskem, in za zaključek sobotni slalom. Tekme v Skandinaviji bodo poslednja postaja karavane alpskih smučark pred sklepnim dejanjem sezone, finalom v švicarskem Lenzerheideju.

Moško karavano pa omenjeni vikend čakata veleslalom in slalom za svetovni pokal za pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.