Litijani v končnici razbili domačine

Foto: futsal.si
Foto: futsal.si
Slovenski prvaki v dvoranskem nogometu, igralci Litije, so dobro začeli nastope v glavnem delu lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Na turnirju skupine 4 v Nikoziji so Litjani na uvodni tekmi premagali domačo Omonio (6:1). Na drugi tekmi skupine sta se češki Chrudim in angleški Baku United razšla brez zmagovalca 3:3 (2:2).

Za Litijane so zadeli Igor Osredkar v 4. in 36., Danijel Pantić v 19. in 40., Damir Pertić v 37. in Mile Simeunović v 39. minuti. Borut Ručna je v 30. minuti zatresel še okvir vrat. Za Ciprčane pa je zadel Manolis Manoli v 15. minuti.

Litijani bodo tekmo drugega kroga igrali v sredo ob 15. uri proti Chrudimu. V glavnem delu nastopa 24 ekip, razdeljenih v šest skupin, v elitni del pa se uvrstita po dve najboljši vrsti iz vsake skupine.

"Pametno in zbrano"

"Hitro smo povedli, potem je bilo 1:1, pa smo spet ušli na 2:1. Drugi polčas je uvodoma minil v domači pobudi, dobro smo se branili, imamo malce krajšo klop, a tisti, ki smo, smo prava ekipa. Ko smo zabili za 3:1, je bilo lažje. V zadnjih minutah so gostitelji zaigrali z igralcem vratarjem v polju, a smo dobro odigrali in zasluženo zmagali. Jutri si želim novo zmago, čakajo nas Čehi, ki pa smo jim lahko kos. Verjamem v to ekipo in nov uspeh," je po tekmi povedal Pantić. 

Gašper Vrhovec pa je dodal: "Odigrali smo tako, kot je bilo treba. Pametno in zbrano. Nismo jih poznali, a smo odlično reagirali. Zlomili pa smo jih šele v zadnjih minutah. Bilo je težko. Želim pa si, da čim prej pridemo do še ene zmage in preboja med elito."

Liga prvakov (skupina 4), 1. kolo:

Litija : Omonia Nikozija 6:1 (2:1)
Osredkar (4, 36), Pantić (19, 40), Pertić (37), Simeunović (39); Manoli (15)

Chrudim : Baku Utd London 3:3 (2:2)

Lestvica: 1. Litija 3 točke, Chrudim 1, Baku United 1, Omonia 0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.