Litva do svetovnega brona

Foto: Žurnal24 Kestutis Kemzura Foto: Žurnal24 Kestutis Kemzura Foto: Žurnal24 Nenad Krstić in Linas Kleiza Foto: Žurnal24 Simas Jasaitis Foto: Žurnal24 Martynas Pocius in Milan Macvan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Linas Kleiza Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Martynas Pocius in Milenko Tepic Foto: Žurnal24 Nenad Krstič in Jankunas Jasaitis Foto: Žurnal24 Renaldas Seibutis in Mantas Kalnietis Foto: Žurnal24 Linas Kleiza Foto: Žurnal24 predsednik Srbije Boris Tadić Foto: Žurnal24 Nenad Krstić Foto: Žurnal24 Linas Kleiza in Mantas Kalnietis Foto: Žurnal24 Kestutis Kemzura Foto: Žurnal24 Aleksandar Rasić ins Tomas Delininkaitis Foto: Žurnal24 Dušan Ivković in Novica Velčković Foto: Žurnal24 Linas Kleiza in Novica Velčković Foto: Žurnal24 Linas Kleiza in Novica Veličkovć Foto: Žurnal24 Dušan Ivković in Miloš Teodosić Foto: Žurnal24 Nenad Krstić in Linas Kleiza
Litovci, na SP so prišli s povabilom, so na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu premagali srbsko reprezentanco z 99:88. Najboljši igralec tekme je bil Linas Kleiza s 33 točkami.
Oglej si celoten članek

Litva, naslednja gostiteljica evropskega prvenstva, ki je na prvenstvo prišla celo s posebnim povabilom organizatorja, je osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu, potem ko je premagala Srbijo z 99:88. Srbi so mišice napeli le v prvi četrtini, ko so po nekaj preciznih metih za tri točke (Novica Veličković in Marko Kešelj) in prevlade pod obročema povedli z 18:9. Tedaj je tekla šesta minuta. Nato se je razigral Paulius Jankunas in po delnem izidu 7:0 je Litva štiri minute kasneje povedla.

Gledalci so videli strelski šov fenomenalnega Linasa Kleize – do tretje četrtine je trojke metal 5:5 –, ki se je ustavil pri 33 točkah. Litovska prednost je rasla in rasla. Srbiji ni šlo ne v obrambi, Litovci so veliko bolje tekli, ne v napadu. Miloš Teodosić je poslušal nove in nove kozje molitvice Dušana Ivkovića. Prav nasprotno pa je Kleiza svoje moštvo v 29. minuti popeljal do izjemnih 22 točk naskoka.

Takšno zalogo so imeli Litovci še v zadnji četrtini, roko na srce pa so v zadnjih petih minutah tekme popustili. Srbija je dobila predvsem obrambnega elana in po nekaj uspešnih akcijah Novice Veličkovića, Duška Savanovića in Milana Mačvana je Srbija prišla "celo“ na minus 12. Veliko dlje pa ni šlo in evropsko prvenstvo naslednje leto bo Litva gostila kot tretje moštvo na svetu.

Svetovno prvenstvo v košarki, tekma za tretje mesto:


Litva : Srbija 99:88 (72:54, 48:38, 23:22)
Kleiza 33, Jankunas 15, Jasaitis 14; Veličković 18, Kešelj 12, Savanović 10 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.