Liverpool deli vrh, zdrs Arsenala

Foto: EPA
Foto: EPA
V sobotnem sporedu angleškega prvenstva je od vodilnih klubov največ pridobil Liverpool, ki je doma slavil proti WBA (2:1). Arsenal doma le do točke proti Middlesbroughju (0:0), poraz Everton v Burnleyu (2:1), remi Tottenhama v Bournemouthu (0:0).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Liverpoola so imeli na večerni tekmi proti West Bromu priložnost, da z zmago z dvema goloma razlike skočijo na vrh. Uspela jim je minimalna zmaga (2:1), tako da je zaradi gol razlike pred njimi ostal Arsenal.

Liverpoolčani so v prvem polčasu dominirali in po dveh hitrih akcijah ter mirnih zaključkih Sadia Manéja in Philippa Coutinha so na odmor odšli z lepo prednostjo. V nadaljevanju so domači zapravili nekaj priložnosti, tik pred končnico pa je WBA po kotu znižal prek Garetha McAuleya in poskrbel za vroč zaključek, v katerem pa so se rdeči ubranili.

Na sedmih popoldanskih tekmah le deset golov

Londonski Arsenal je doma proti Middlesbroughju pričakoval zmago, a iztržil le remi (0:0). Domačini so sicer imeli terensko premoč in precej priložnosti, toda nevarni so bili tudi gosti, ki so zadeli celo okvir vrat.

Neodločeno (0:0) je v Bournemouthu odigral tudi Tottenham in padel na četrto mesto. V precej razgibani in čvrsti tekmi sta pretili obe strani, a mreži se nista zatresli.

Everton je stik z vrhom izgubil s porazom proti Burnleyu v gosteh (2:1). Odločilni gol je v sodnikovem dodatku zabil Scott Arfield. Stoke City je pri Hull Cityju prišel do pomembne zmage v boju za obstanek (0:2), dva gola je prispeval Xherdan Shaqiri

Swansea City na domači zelenici ni uspel premagati Watforda (0:0), aktualni prvak Leicester City pa je doma zanesljivo ugnal Crystal Palace (3:1). West Ham je z golom Winstona Reida v 95. minuti doma premagal Sunderland (1:0).

Premier League, 9. kolo:

Liverpool - West Brom 2:1 (2:0)
Mané 20., Coutinho 35.; McAuley 81.

Bournemouth - Tottenham 0:0 (0:0)

Arsenal - Middlesbrough 0:0 (0:0)

Burnley - Everton 2:1 (1:0)
Vokes 39., Arfield 92. ; Bolasie 58.

Hull City - Stoke City 0:2 (0:1)
Shaqiri 26., 50.

Leicester City - Crystal Palace 3:1 (1:0)
Musa 42., Okazaki 63., Fuchs 80.; Cabaye 85.

Swansea City - Watford 0:0 (0:0)

West Ham United - Sunderland 1:0 (0:0)
Reid 95.

Nedelja:
Manchester City - Southampton
Chelsea - Manchester United

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.