Liverpoolčani nadaljujejo v Evropski ligi

Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus se je prebil v osmino finala, enako pa je uspelo še Baslu, Monacu in Bayerju. Francozi so presenetljivo celo osvojili prvo mesto v skupini.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Liverpoola so v neposrednem dvoboju z Baslom odločali o uvrstitvi v osmino finala Lige prvakov, za preboj med šestnajsterico pa so potrebovali zmago. A vse se je kar hitro zarotilo proti Redsom. Ti so sredi prvega polčasa namreč prejeli zadetek, za goste je zadel Fabian Frei, ki je natančno sprožil tik zunaj kazenskega prostora. To je bil tudi edini strel Švicarjev v okvir gola v prvem polčasu, še trikrat so žogo poslali mimo domačih vrat. Liverpool je dvakrat streljal na gol tekmecev, še enkrat pa mimo.

Da bi bila naloga še težja za angleškega prvoligaša, je poskrbel Lazar Marković, ki si je v 66. minuti prislužil rdeči karton zaradi udarca. Srbski vezist je v igro sicer vstopil pred začetkom drugega polčasa. Žarek upanja je na Anfieldu znova prebudil kapetan Steven Gerrard, ki se je med strelce vpisal v 82. minuti, izjemno je izvedel prosti strel. A več domačim ni uspelo.

V tej skupini je imel precej lažje delo Real Madrid, ki si je sicer že pred tem kolom zagotovil prvo mesto v skupini. Že v 19. minuti je Ludogorec, zaradi poškodbe v kadru bolgarskega kluba znova ni bilo Romana Bezjaka, ostal brez Brazilca Marcelinha, ki je prejel rdeči karton zaradi namernega igranja z roko pred golovo črto. Cristiano Ronaldo je zatem izkoristil tudi enajstmetrovko. Vodstvo domačih je pred glavnim odmorom potrdil še Gareth Bale, ob koncu drugega polčasa pa sta bila uspešna še Álvaro Arbeloa in mladi Álvaro Medrán.

Stara dama brez pravih možnosti za vrh

V skupini A je imel Juventus še možnosti za skok na vrh lestvice, a bi za takšen podvig potreboval zmago z vsaj dvema goloma prednosti proti madridskemu Atlétiu. Ti so po stari navadi povsem onemogočili tekmeca, sami pa so imeli izjemno priložnost že na otvoritvi tekme, a jo je zapravil Koke. Soigralci Jana Oblaka, ki je dvoboj znova spremljal le s klopi za rezervne igralce, v prvih 45 minutah gostiteljem niso dovolili resnejše priložnosti.

Gostje so na začetku drugega dela zadeli tudi vratnico, kasneje pa je nevaren strel Paula Pogbaja z blokom zaustavil branilec José María Giménez. Pogba je bil blizu zadetka tudi v 64. minuti, ko je njegov strel s precejšnjimi težavami le zaustavil vratar Miguel Ángel Moyà. Ta je nato uspešno posredoval še ob strelu Artura Vidala. Obe moštvi sta se kasneje zadovoljili z remijem.

Olympiacos je v skupini A doma s 3:2 ugnal Malmö. Grki so pred tem kolom še upali na napredovanje. Svoj del posla so opravili, a na njihovo žalost španski prvak v Torinu ni ugnal italijanskega.

Med 16 še Monaco in Bayer

Zelo zanimiv je bil razplet v skupini C, saj so imeli možnost za napredovanje pred zadnjim kolom Bayer, Monaco in Zenit, na lestvici so jih ločile namreč le dve točki. Že prej je bilo jasno, da bo v tej skupini zadnja Benfica.

Monaco si je prvo mesto priigral prvo mesto v skupini z zmago proti Zenitu, Bayer pa je z remijem v Lizboni padel na drugo mesto. Nogometaše iz kneževine, ki so pred to sezono izgubili nekaj pomembnih igralcev, je po prostem strelu z glavo v 63. minuti v vodstvo popeljal Tunizijec Aymen Abdennour, delo pa je nato po protinapadu dokončal Brazilec Fabinho.

Arsenal blestel v Istanbulu

V skupini D se je že po predzadnjem kolu vedelo, da bosta napredovala dortmundska Borussia in Arsenal. Topničarji so fenomenalno odprli dvoboj z že odpisanim Galatasarayjem, že v 3. minuti je v polno zadel Lukas Podolski, ki se sicer v tej sezoni ni naigral v dresu londonskega kluba. Nemcu je za zadetek podal Aaron Ramsey, ki je nato še sam dvakrat zatresel mrežo domačinov. Valižan je izkoristil lepo asistenco Alexa Oxlade-Chamberlaina, v 29. minuti pa je lepo zadel po kotu topničarjev, ko so Turki izbijali žogo, ale na nogo tokrat razpoloženemu vezistu. To je bil Ramseyjev šesti zadetek na šesti tekmi proti turškim tekmecem.

Trener gostov Arsene Wenger je bil očitno že ob polčasu prepričan v uspeh svojih izbrancev, saj sta namesto Ramseyja in Mathieuja Flaminija v igro vstopila 17-letna mladeniča Gedion Zelalem in Ainsley Maitland-Niles. Kasneje je na vročem gostovanju zaigral še njun vrstnik Stefan O'Connor. Izkušenejši gostitelji so častni zadetek dosegli v 88. minuti, uspešen je bil nizozemski reprezentant Wesley Sneijder, a je bil nato še enkrat natančen Podolski. 

Arsenal bi ob zmagi v Istanbulu in morebitnem porazu Borussie doma proti Anderlechtu celo zmagal v skupini D, vendar so Westfalci veliko dvomov o zmagovalcu skupine razblinili v 58. minuti, ko je v polno zadel Ciro Immobile. Belgijci so v 84. minuti še izenačili, vendar s tem vrstnega reda na lestvici niso spremenili.

Liga prvakov, 6. kolo

Skupina A
Olympiacos
: Malmö  4:2 (1:0)
Fuster 22., Domínguez 63., Mitroglou 87., Affelay 90.; Kroon 59., Rosenberg 81. 

Juventus : Atlético Madrid  0:0 

Lestvica: Atlético Madrid 13, Juventus 10, Olympiacos 9, Malmö 3

Skupina B
Liverpool : Basel  1:1 (0:1) 
Gerrard 82.; Frei 25.
RK: Marković 60./Liverpool

Real Madrid : Ludogorec  4:0 (2:0) 
Ronaldo 20./11-m, Bale 38., Arbeloa 80., Medrán 88.
RK: Marcelinho 19./Ludogorec

Lestvica: Real Madrid 18, Basel 7, Liverpool 5, Ludogorec 4

Skupina C
Benfica : Bayer Leverkusen  0:0

Monaco : Zenit  2:0 (0:0)
Abdennour 63., Fabinho 89.

Lestvica: Monaco 11, Bayer Leverkusen 10, Zenit 7, Benfica 4   

Skupina D
Galatasaray : Arsenal  1:4 (0:3)
Sneijder 89.; Podolski 3., 92., Ramsey 11., 29.

Borussia (D) : Anderlecht  1:1 (0:0)
Immobile 58.; Mitrović 84.

Lestvica: Borussia (D) 13, Arsenal 13, Anderlecht 5, Galatasaray 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.