Liverpoolov nogometaš namerno poškodoval soigralca, da bi končno zaigral

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tako zelo si je želel debitirati pod vodstvom Jürgena Kloppa, da je tekom svojih let igranja za Liverpool namerno poškodoval soigralca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji nogometaš Liverpoola, širši javnosti popolnoma neznani Tom Brewitt, je priznal, da je svoj čas namerno poškodoval soigralca ter konkurenta na igralski poziciji, da bi končno debitiral za prvo ekipo Liverpoola.

Do tega bizarnega incidenta je prišlo v sezoni 2015/16, prvi pod poveljstvom Jürgena Kloppa, ko so Nemca mučile težave s številnimi poškodbami obrambnih igralcev. Pred tekmo FA pokala proti Exeter Cityju je tako Klopp moral prvi ekipi priključiti nekaj branilcev iz rezervnega moštva.

Brewitt je tako začutil svojo priložnost, glavno konkurenco pa mu je predstavljal soigralec ter prijatelj Daniel Cleary. Toda Brewitt je bil pripravljen storiti karkoli, da bi se mu le uresničili njegove življenjske sanje nastopa za prvo moštvo Redsov.

"Karkoli je bilo potrebno, sem bil pripravljen storiti. Da bi le debitiral za prvo moštvo," je odprl svojo dušo v pogovoru za podcast Football Journeys.

"Tudi če je to pomenilo, da moram koga poškodovati, ali s kom uničiti svoj odnos, jaz sem bil pripravljen na to. Tako zelo sem si želel debitirati za Liverpool, to je vse, kar sem si od nekdaj želel," se je izpovedal nogometaš, ki je bil član kluba z Anfielda med leti 2007 in 2017, med drugim pa je nosil celo kapetanski trak v finalu kadetskega FA pokala.

Pred tekmo z Exeter Cityjem si je bil na jasnem. V ekipi bo Cleary, ali pa on. "Vedel sem, da bo izbran eden izmed naju. Tako sem se ga lotil na prvem naslednjem treningu. To je bilo med božičem in novim letom. Vedno sem se ga držal na treningih. Ko je imel žogo, sem vedno bil zraven. Ves čas sem delil udarce. Nisem ga želel trajno poškodovati, nameraval sem ga zgolj onesposobiti za toliko časa, da ne bi pred mano dobil priložnosti zaigrati za prvo moštvo."

"Mislim, da je bilo še teden dni do tekme z Exeter Cityjem, na treningu smo igrali sedem na sedem. Videl sem, da je krenil proti meni. Počakal sem trenutek, ter ga absolutno poklopil. Bil je res grd start. Takoj sem vedel, da je hudo. To sem napravil namerno in nisem ponosen nase, a se tudi ne sramujem, ker sem v glavi razmišljal le, da ali on, ali jaz."

"Naslednja dva tedna je preživel na berglah, tako da sem uspel v svoji nameri, čeprav se je končalo huje, kot sem želel, saj ga nisem mislil tako hudo poškodovati. Le toliko, da bi ga za par dni vrgel iz igre."

Toda karma je... vsi vemo, kaj. Slednja je namreč močno uadrila tudi po Brewittu, ki na koncu nikoli ni debitiral za člansko ekipo Liverpoola, saj si je na enem izmed naslednjih treningov poškodoval oko in ni mogel konkurirati za pokalno tekmo prve ekipe.

Foto: Twitter Tom Brewitt

V naslednjem letu in pol več ni imel priložnosti prebiti se v člansko moštvo, nato pa je zapustil Liverpool in okrepil Middlesbrough, kjer pa prav tako ni nikoli nastopil za prvo ekipo. Leta 2018 je nato prestopil v AFC Flyde, medtem ko je lansko sezono nastopal za Morecambe. V svoji karieri je sicer zbral tudi nekaj nastopov za angleško reprezentanco izpod 17 let.

Na Brewittovo izpoved pa je reagiral tudi nesrečni Cleary, ki se je po brutalni poškodbi vrnil k nogometu, v naslednjih sezonah pa je branil barve mladinske ekipe Birminghama, preden je februarja 2018 okrepil irskega velikana Dundalk, kjer je še danes pomemben člen ekipe.

"To, da nekomu uničite življenje, še ne pomeni, da se bo vaše izboljšalo. Lahko sem le vesel, da mi je po tem startu noga še ostala v enem kosu," je bil kratek Cleary, katerega na igrišču niso imeli priložnost spoznati nogometaši Celja, saj je tekmo kvalifikacij Lige prvakov presedel na klopi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.