Liverpoolu spodrsnilo proti lanskemu drugoligašu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Liverpool že v prvem krogu ob točki.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Liverpoola, eni izmed favoritov angleškega nogometnega prvenstva, so se opekli že v prvem ligaškem krogu. Na gostovanju pri povratniku v elitno druščino Fulhamu so igrali le neodločeno, izid je bil 2:2.

Varovanci Jürgena Kloppa so bili v prvem polčasu slabši tekmeci in so se zasluženo znašli v zaostanku, ko je v polno zadel srbski ostrostrelec Aleksandar Mitrović.

 

V drugem delu pa je nemški strateg v igro poslal novinca Darwina Nuneza, ki je poživil igro podprvakov, ki so imeli v drugem delu kar nekaj lepih priložnosti.

Urugvajec je v 64. minuti po asistenci Mohameda Salaha s strelom s peto poskrbel za izenačenje, toda v 72. minuti so domači spet vodili, Mitrović je dosegel še en gol, tokrat z bele točke. Pred tem je Virgil Van Dijk v kazenskem prostoru storil prekršek prav nad Srbom.

A Liverpoolčani so še enkrat odgovorili, v 81. minuti je z veliko mere sreče spet udarila naveza Nunez/Salah, končni izid je postavil Egipčan, ki je od Nuneza odbito žogo pospremil v mrežo.

Foto: Profimedia Fulham : Liverpool

Uspešnejša kot Liverpool sta bila Tottenham in Chelsea, ki bosta Anglijo prav tako zastopala v ligi prvakov. Tottenham je na domačem igrišču s 4:1 ugnal Southampton. Gosti so sicer v 12. minuti z golom Jamesa Ward-Prowsa povedli, toda nato sta še v prvem polčasu za preobrat poskrbela Ryan Sessegnon ter Eric Dier, v drugem pa sta zmago gostiteljev potrdila Mohamed Salisu z avtogolom in Dejan Koluševski.

Nekaj več težav je imel Chelsea, ki si je na gostovanju pri Evertonu zmago 1:0 zagotovil z uspešno realizirano najstrožjo kaznijo Jorginha v sodnikovem dodatku prvega dela.

Novinec Bournemouth je z 2:0 premagal Aston Villo, Newcastle je bil z istim izidom boljši od Nottingham Foresta, Leeds pa je po preobratu strl Wolverhampton in zmagal z 2:1.

 

* Izidi:
- petek, 5. 8.:
Crystal Palace - Arsenal               0:2 (0:1)

- sobota, 6. 8.:
Fulham - Liverpool                     2:2 (1:0)
Bournemouth - Aston Villa              2:0 (1:0)
Leeds United - Wolverhampton           2:1 (1:1)
Newcastle - Nottingham Forest          2:0 (0:0)
Tottenham - Southampton                4:1 (2:1)
Everton - Chelsea                      0:1 (0:1)

- nedelja, 7. 8.:
15.00 Leicester City - Brentford
15.00 Manchester United - Brighton & Hove Albion
17.30 West Ham United - Manchester City
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.