Ljubljana nora na SNL

Foto: Žurnal24 Tri Olimpijine tekme v Stožicah si je skupaj ogledalo več kot 12.000 ljudi. (Fot
Na novem stadionu v Stožicah si tekme v slovenski nogometni ligi v povprečju ogleda 4.166 gledalcev. Obisk v Ljudskem vrtu je veliko slabši. Olimpija uživa največjo domačo podporo.
Oglej si celoten članek
Vabimo Ljubljančane, naj nam proti Mariboru pomagajo do točk na novem stadionu.
Luka Velepič, direktor Olimpije

Po podatkih združenja nogometnih prvoligašev si je v sobotnem večeru tekmo Olimpija : Gorica ogledalo 2.500 ljudi, ob istem času pa je lokalni obračun med
Mariborom in Rudarjem v Ljudskem vrtu spremljalo vsega tisoč ljudi. Olimpija je s selitvijo v Stožice postala daleč najbolj gledan klub na domačem igrišču v slovenski nogometni ligi (SNL).

Pričakujejo 10.000 ljudi
Jutrišnji derbi v Ljubljani med Olimpijo in Mariborom bo premoč ljubljanskega stadiona v primerjavi z mariborskim le še okrepil. “Zmogljivost stadiona za to
tekmo je približno 14 tisoč ljudi. Vabimo Ljubljančane, vse privržence kluba, naj nam pomagajo do prvih točkv Stožicah,”
je včeraj dejal direktor Olimpije Luka Velepič.

Največji ljubljanski klub torej kljub slabim rezultatom (edino zmago na novem stadionu je dosegel v pokalnem tekmovanju proti Celju) na tribune privablja veliko navijačev. Neuradno v klubu ne verjamejo, da bo stadion razprodan, po naših informacijah pa pričakujejo okoli deset tisoč navijačev.

Foto: Žurnal24 Grafika Olimpija Maribor

Ne kletke, ograje
Pri Olimpiji so po tekmi z Gorico sporočili, da so zaustavili prodajo vstopnic za derbi, ker upravljalec objekta ni zagotovil tako imenovanih kletk za organizirane navijače. Tekma bo kljub temu na sporedu, skupini Green Dragons in Viole pa bosta od preostalih navijačev ločeni s pregradnimi ograjami. “Ker gre za tekmo visokega tveganja, bodo navijači ločeni na vsem objektu, ne le na tribunah – tudi recimo na parkiriščih,” je razložil Velepič.

Stroški varovanja tekme se sicer vrtijo okoli 30 tisoč evrov. Za red in mir bo skrbelo 270 rediteljev, v prihodnje pa pri Olimpiji vidijo le eno rešitev. “Te težave lahko dolgoročno reši le zakon o navijačih,” je prepričan sekretar kluba Sanel Konjević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.