''Ljudje mislijo, da je lepo biti Ronaldo''

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalski branilec Jose Fonte je osvetlil negativno plat neizmerne pozornosti, s katero se mora vsakodnevno spopadati Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

Ob 21. uri se bo na stadionu Stade Velodrome začela prva četrtfinalna tekma Eura 2016 med Poljsko in Portugalsko.

Vse oči bodo znova uprte v Cristiana Ronalda, ki na letošnjem evropskem prvenstvu ni pretirano navdušil, čeprav je prispeval dva gola v zadnjem krogu skupinskega dela, v katerem si je Portugalska priigrala uvrstitev v izločilne boje.

O pritisku, ki se vrši na prvega zvezdnika portugalske reprezentance, je spregovoril njegov dolgoletni prijatelj Jose Fonte, ki se reprezentančnega kolega spominja še iz časov, ko sta branila barve Sportinga''Nikamor ne more. Vsi ga poznajo,'' je povedal branilec Southamptona. ''Prepoznaven je po vsem svetu in privablja na milijone ljudi. Vsi si želijo delček njega,'' je dodal Fonte.

Ronaldo na dan tekme, na kateri bodo Portugalci poskušali izenačiti dosežek izpred štirih let, ko so v polfinalu izgubili proti Španiji, krasi naslovnice vseh večjih športnih medijev v državi, kar le še stopnjuje pritisk na najboljšega strelca v zgodovini reprezentance.

''Težko je. Ronaldo je šel skozi različne faze prepoznavnosti. Prijatelji, ki so ga poznali od prej, vedo, da je zelo dobra oseba. Vsi vemo, kaj je moral prestati, da je prišel do sem. Lepo je videti, da si je v življenju tako dobro postlal. Njegov položaj ni enostaven. Ljudje mislijo, da je lepo biti Cristiano Ronaldo. So plusi in minusi. On se s tem dobro sooča. V privilegij si štejem, da si deliva garderobo. On mi je velik navdih,'' je povedal Portugalec in dodal, da s soigralci brezpogojno zaupajo vanj.

''Neštetokrat je dokazal, kako dober je v dresu Real Madrida. Ronaldo je najboljši strelec v zgodovini portugalske reprezentacne. Verjamo vanj in z njim lahko dosežemo to, kar si želimo. Želimo si zmage in verjamemo, da to lahko dosežemo,'' je zaključil branilec.

Euro 2016, četrtfinale:

ob 21.00
Poljska - Portugalska

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.