Lock-out končan: prva tekma LA-Chicago

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Sezona severnoameriške hokejske lige NHL se bo začela 19. januarja, lock-out pa je s tem uradno končan. V noči na nedeljo so namreč še zadnji od preko 700 igralcev preko elektronskih sporočil potrdili novo tarifno pogodbo, ki je s tem uradno sprejeta. Uvodno tekmo bodo 19. januarja branilci naslova Los Angeles Kings igrali proti Chicago Blackhawks.
Oglej si celoten članek

Sezona bo trajala do 27. aprila, vsaka od ekip pa bo odigrala 48 tekem. Kot običajno bo uvodna tekma pripadla branilcem naslova Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu, ki bodo palice prekrižali s prvaki iz leta 2010 Chicago Blackhawks.

Lastniki moštev so novo tarifno pogodbo podpisali že v sredo, sinoči so jo potrdili še vsi preostali igralci. Obe strani sta se 6. januarja med drugim dogovorili, da bosta letne prihodke v višini približno 3,3 milijona ameriških dolarjev delili na pol. Zaradi nesoglasij so bile od sredine septembra v NHL prekinjene vse aktivnosti, lock-out je trajal 113 dni. V nedeljo se pričenjajo trening kampi, prihodnjo soboto gre zares.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.