Loeb dobil še 61. reli v karieri

Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb Citroen Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Sebastien Ogier Citroen Foto: Žurnal24 Dani Sordo Foto: Žurnal24 Jari-Matti Latvala Foto: Žurnal24 Matthew Wilson Foto: Žurnal24 Petter Solberg Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb Citroen Foto: Žurnal24 Petter Solberg Foto: Žurnal24 Jari-Matti Latvala Ford Foto: Žurnal24 Dani Sordo Citroen Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb Foto: Žurnal24 Dani Sordo Citroen Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb Citroen Foto: Žurnal24 Matthew Wilson Ford Foto: Žurnal24 Sebastien Ogier Citroen
Novi/stari prvak Sebastien Loeb je na nedeljskih brzincih zadržal prednost 35 sekund in se veselil 61. zmage. Petter Solberg je ubranil napad Danija Sorda. Kimi Räikkönen je odstopil že pred startom.
Oglej si celoten članek
Še en odličen rezultat v Španiji. Ker je prvenstvo že odločeno, sem lahko dirkal brez pritiska. Od prvega brzinca sem pritiskal do konca. Ko sem povedel, mi ni bilo težko zadržati prednosti.
Sebastien Loeb

Pred tremi tedni je sedmič postal svetovni prvak in osvojil svojo 60. zmago v svetovnem prvenstvu. Sebastien Loeb (Citroen). A sezona še ni končana in le zakaj francoski dirkač ne bi uspeha še nadgradil. Na predzadnji preizkušnji sezone – bil je to reli v Kataloniji – mu je to brez težav tudi uspelo. V soboto si je pridirkal 48 sekund prednosti pred Pettrom Solbergom (Citroen).  "Še naprej bom pritiskal do konca," je kljub visokemu vodstvu obljubil Loeb. V nedeljo je sicer izgubil nekaj malega prednosti - 13 sekund, a vseeno suvereno zmagal. "Ne slepim se. Drugo mesto je največ, kar lahko dosežem," je pošteno priznal Solberg. V igri za tretje pa sta bila Dani Sordo (Citroen) in Jari-Matti Latvala (Ford). Na 11. brzincu je Španec prišel pred Finca in  je imel pred nedeljskim zaključkom dirke deset sekund prednosti. "Lahko sem hiter kot Dani, rad bi se boril s Pettrom," je dejal Latvala. V nedeljo je Španec povečal prednost na več kot 30 sekund in se tako vključil v bitko za drugo mesto. Dobil je tri brzince, nakar je na zadnjem zmagal Solberg in vendarle ubranil drugo mesto.

V soboto dopoldne je nesrečo doživel edini resnejši tekmec Loebu za zmago v Kataloniji, njegov rojak in bržkone naslednik Sebastian Ogier (Citroen). Potem ko je po prvem dnevu za soimenjakom zaostajal le nekaj sekund, je na osmem brzincu zletel s ceste in poškodoval dirkalnik. Na cilj je sicer prišel, a z več kot 15 minutami zaostanka. Tako je padel na 14. mesto. V nedeljo je Ogier napredoval na končno 10. mesto. Še večji osmoljenec relija je bil njegov ekipni kolega Kimi Räikkönen (Citroen), ki je moral nastop odpovedati še pred pravim začetkom, saj je svoj dirkalnik razbil že na prologu.

Reli Katalonija, končni vrstni red:

1. Sebastien Loeb (Citroen)
2. Petter Solbert (Citroen) +35,3
3. Dani Sordo (Citroen) +41,1
4. Jari-Matti Latvala (Ford) +1:19,5
5. Mikko Hirvonen (Ford) +6:32,9
6. Matthew Wilson (Ford) +8:17,6
...
10. Sebastien Ogier (Citroen) +17:24,1
Odstop: K. Räikkönen (Citroen)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.