Loeb še devetič pokoril Nemčijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastien Loeb je še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, potem ko je še devetič v karieri slavil na reliju po Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je zmagovalec relija po Nemčiji, devete letošnje preizkušnje svetovnega prvenstva. Na enem svojih najljubših terenov, tokrat je v okolici Trierja slavil že devetič v karieri, je za dve minuti ugnal Finca Jari-Mattija Latvalo (Ford).
Tretji je bil Loebov moštveni sotekmovalec in rojak Latvale Mikko Hirvonen. Za Loeba je zmaga v Nemčiji že 74. na relijih za SP, sedma v tej sezoni, po kateri se je še utrdil na vrhu v skupnem seštevku sezone.

"Razmere so bile zelo težke. Na tem reliju je vedno treba biti previden, saj se hitro zgodi napaka. Tudi izbira pnevmatik je bila zelo pomembna. A odpeljala sva izjemno dirko, brez napak, tako da lahko rečem le, da je bil to odličen konec tedna," se je nove zmage veselil 38-letni Loeb.

Po Nemčiji ima branilec naslova zdaj že 199 točk, kar 54 več kot Hirvonen. Tretji je Solberg s 104. Med moštvi pa ima Citroen prav tako prepričljiv naskok, saj imajo Francozi že 320 točk, Ford na drugem mestu pa 193.

Reli po Nemčiji, končni vrstni red:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 3:41;52,4
2. Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Fin/Ford Fiesta) + 2:00,1
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) + 2:31,4
4. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta) + 3:24,4
5. Chris Atkinson/Stephane Prevot (Avs/Bel/Ford Fiesta) + 9:10,4
6. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Škoda Fabia) + 9:50,8

Svetovno prvenstvo, skupno (9):

Dirkači:
1. Sebastien Loeb (Fra) 199 točk
2. Mikko Hirvonen (Fin) 145
3. Petter Solberg (Nor) 104
4. Mads Oestberg (Nor) 102
5. Jari-Matti Latvala (Fin) 87

Moštva:
1. Citroen 320 točk
2. Ford 193
3. M-Sport Ford 123
4. Katar WRT 59
5. Citroen Junior 52

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.