Loebu osma zaporedna zmaga v Nemčiji

Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb v Nemčiji ne pozna poraza. (Foto: Reuters)
Francoz Sebastien Loeb (Citroën C4) je zmagovalec relija po Nemčiji, devete letošnje dirke svetovnega prvenstva. To je že njegova osma zaporedna zmaga v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Šestkratni svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroën C4) je zmagovalec relija po Nemčiji, devete letošnje dirke svetovnega prvenstva. Loeb, ki je reli po Nemčiji tako dobil še osmič zapored (vse od leta 2002), je zmago slavil pred moštvenima kolegoma Špancem Danijem Sordom na drugem in Francozom Sebastienom Ogierjem na tretjem mestu.

Najboljši dirkač Forda je bil po odstopu Finca Mikka Hirvonena njegov rojak Jari-Matti Latvala na četrtem mestu, peti pa je bil Norvežan Petter Solberg.

To je bila še peta zmaga Loeba to sezono, s katero je le še povečal prednost pred zasledovalci v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva in tako štiri dirke pred koncem sezone naredil nov velik korak proti sedmemu zaporednemu naslovu prvaka. "Res sem vesel te zmage, še osme v nizu. Ves čas sem imel izjemno dober občutek in spet se mi je vse izšlo. Res si nisem želel, da bi me v Nemčiji kdo premagal," je po zmagi dejal francoski dirkač.

Kako so dirkali v petek in soboto. Preberite v čanku in poglejte v galeriji.

Loebova današnja zmaga je bila zanj in za njegovega sovoznika Daniela Eleno že 59. v SP, s katero je zbral 191 točk; tako ima kar 58 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Ogierjem. Naslednji reli bo sredi septembra na Japonskem.

Reli po Nemčiji, končni rezultati:

1. S. Loeb (Citroë) 3:59:38,3
2. D. Sordo (Citroën) + 51,3
3. S. Ogier (Citroën) + 2:13,3
4. J.-M. Latvala (Ford) + 2:33,9
5. P. Solberg (Citroën) + 6:47,7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.