Logična izbira najboljšega skakalca na svetu

Foto: Epa kamil stoch
V poljskem taboru so novico potrdili po zadnji tekmi v Planici.
Oglej si celoten članek

Avstrijec Stefan Horngacher bo tudi prihodnje leto trener olimpijskega prvaka in zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih Kamila Stocha. Poljaki so sodelovanje svoje reprezentance v smučarskih skokih z avstrijskim trenerjem potrdili neposredno po nedeljski tekmi v Planici.

"Pogodba je enoletna in sam ne vem, kaj bo potem. A glede na okoliščine je zame taka pogodba trenutno tudi idealna," je za portal skijumping.pl povedal Avstrijec. Dvomov o podaljšanju niti ni bilo, saj je Stoch ob olimpijskem zlatu in svetovnem pokalu osvojil tudi novoletno turnejo.

Horngacher sicer živi v Nemčiji, kamor se je z družino preselil po aktivni karieri in nato v Titisee Neustadtu začel najprej sodelovanje z nemškimi skakalci. Prav zato nekateri nemški mediji Horngacherja že omenjajo tudi kot možnega naslednika Wernerja Schustra, prvega moža nemške stroke. Tudi ta ima pogodbo namreč veljavno še za eno sezono, ki je vezana na SP 2019 v avstrijskem Seefeldu.

Foto: Epa stefan horngacher

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.