Lokali ne bodo plačali

Foto: Žurnal24 Plačali bodo samo tisti prireditelji ogledov tekem, ki bodo s tem hoteli zasluži
Od 816,71 do 11.435,62 evra bodo morali za posebno licenco odšteti organizatorji javnih prireditev, kjer bo mogoče spremljati tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu.
Oglej si celoten članek

Več gledalcev, dražje
Do tisoč gledalcev = 816,706 €; nad tisoč gledalcev = 1633,41 €; nad pet tisoč gledalcev = 3266,82 €, nad deset tisoč gledalcev = 6534,64 €; nad 20 tisoč gledalcev = 11.435,62 €.

Rok
Do 7. maja so morali organizatorji prijaviti ogled.

Od tisoč (816,71 €) do 14 tisoč (11.435,62 €) ameriških dolarjev (USD) bodo morali za posebno licenco odšteti organizatorji javnih prireditev, kjer bo mogoče spremljati tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. Vendar to velja le za komercialne javne oglede, kot jih imenuje mednarodna nogometna zveza (Fifa), ne pa za predvajanje v obstoječih gostinskih lokalih.

Nadzor vprašljiv
Komercialno javno predvajanje je po Fifi takšno, kjer organizator pobira vstopnino, pridobi sponzorska sredstva ali kako drugače ustvarja dobiček. Kako bo potekal nadzor, nam s Fife niso odgovorili, navajajo pa, da "lahko vsaka kršitev pravil pomeni izgubo licence za organiziranje javnih ogledov, organizator pa bo obravnavan v skladu z ustrezno zakonodajo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.