Longhi takoj v vodstvo

Foto: Žurnal24 Po začetnem ogrevanju na asfaltu dirkače čaka več podobnih prog. (Foto: Uroš Mod
Prvi favorit, Italijan Longhi (Škoda Fabia S2000), je v vodstvu po kratki prvi hitrostni preizkušnji relija Saturnus. Najboljši Slovenec Turk je tretji. Vozniki se za konec tedna selijo v Zasavje in na Dolenjsko.
Oglej si celoten članek

Italijan Piero Longhi (Škoda Fabia S2000) vodi po prvi hitrostni preizkušnji relija Saturnus. Tekmovalci so prvi dan prevozili le kratek superspecial v okolici ljubljanskega športnega parka Stožice, drugi je lanski zmagovalec Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), tretji pa najboljši Slovenec Rok Turk (Peugeot 207 S2000).

Tradicionalno največja avtomobilistična preizkušnja v Sloveniji, ki je druga dirka v koledarju za DP 2011, se je letos začela na novem prizorišču. Potem ko so bili v preteklih letih avtomobilisti na superspecialu gostje spidvejskega stadiona v Šiški, so prireditelji dogajanje tokrat zgostili v športnem parku Stožice, kjer je tudi servisna cona in kjer bo v nedeljo cilj relija.

V soboto bo na sporedu šest "brzincev", po trikrat bodo dirkači odpeljali HP Hrastnik in Trbovlje. V nedeljo pa se bo dogajanje preselilo v okolico Ljubljane, ko bodo po dvakrat na vrsti hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora.
V petek so dirkači, na startu je bilo 59 posadk, opravili s 3,5 kilometra dolgo preizkušnjo v okolici dvorane po novi Titovi cesti. Čeprav še ni odločala o vrstnem redu, saj so bile razlike majhne, je bila preizkušnja zanimiva predvsem za gledalce. Pravi boji pa se bodo razplamteli v soboto, ko se bo karavana 34. relija Saturnus preselila v Zasavje.

V prvi HP so vloge favoritov upravičili Longhi, Pech in Turk; prvo deseterico loči manj kot deset sekund, v drugi dan relija pa bodo med Slovenci v ospredju krenili še Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X) s petega mesta, Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer EVO IX) s sedmega, Rajko Žakelj (Mitsubishi Lancer) z osmega, Tomi Cilenšek (Subaru Impreza) z devetega in Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX) z desetega mesta. Longhi na reliju vozi za ekipo Target motosport kot rezerva za državnega prvaka Aleksa Humarja, ki se je poškodoval in je moral nastop odpovedati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.