Lorenzo bi kariero končal pri Yamahi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svetovni prvak izpred dveh let in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Jorge Lorenzo je z Yamaho podpisal pogodbo do konca sezone 2014. Španec je svoj debi v razredu MotoGP zabeležil leta 2008, vse sezone pa je dirkal za japonskega proizvajalca.
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo je v štirih letih nastopanja v najmočnejšem motociklističnem razredu nanizal dvajset zmag, en naslov svetovnega prvaka, skupno pa je pot na oder za zmagovalce našel na 49 dirkah. Lorenzo verjame, da ga v prihodnjih sezonah čaka še veliko uspehov, kar je glede na trenutno stanje v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, kjer ima pred najbližjim zasledovalcem dvajset točk prednosti, zelo verjetno.

''Zelo sem vesel, da sem za dve leti podaljšal pogodbo z Yamaho. Vložili so veliko truda, da bi me obdržali, zato se zahvaljujem prav vsem. Pri Yamahi sem se vedno počutil kot del družine in uživam v delu z njimi,'' je povedal Lorenzo. ''To je bila vedno moja prva izbira, zato sem vesel, da so se pomembna pogajanja končala pozitivno. Zdaj se lahko osredotočim na prvenstvo in veselim se možnosti, da Yamahi poplačam za zaupanje. Sanje, da kariero končam pri Yamahi, so zdaj veliko bližje izpolnitvi,'' je dodal Španec.

Novica je že obkrožila motociklistični svet in bo vplivala na lov za dirkači, v katerega so se za sezono 2013 ekipe že pognale. Nepričakovana upokojitev Caseyja Stonerja, ki naj bi odšel po koncu sezone, je Hondo pustila praznih rok, zato zdaj mrzlično iščejo novega dirkača.

Lorenzo je v letošnji sezoni izjemno zanesljiv, saj je slavil že na treh od petih preizkušenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.