Lorenzo do pola z novim rekordom proge

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljša dirkača v letošnji sezoni, Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa, še naprej dokazujeta, da nimata konkurence. Španska matadorja bosta v enakem vrstnem redu, kot ga zasedata v skupnem seštevku - Lorenzo prvi, Pedrosa drugi - začela tudi dirko za VN Japonske.
Oglej si celoten članek

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu motoGP, si je zagotovil prvo startno mesto na VN Japonske. Za Lorenzom, ki si je privozil 24. pole position v karieri, bo dirko v Montegi začel njegov rojak Dani Pedrosa (Honda), s tretjega mesta pa bo startal Britanec Cal Crutchlow (Yamaha).

Foto: EPA jorge lorenzo Lorenzo je za šesti prvi startni položaj v sezoni s časom minute in 44,969 sekunde izboljšal rekord proge, ki ga je v lanskih kvalifikacijah s časom 1:45,267 postavil Avstralec Casey Stoner (Honda). Pedrosa, ki je v točkovanju letošnjega SP najbližje Lorenzu, je zaostal 0,246 sekunde.

Šestindvajsetletni Stoner, dvakratni svetovni prvak in trenutno tretji v skupnem seštevku, se je po poškodbi ponovno vrnil na dirkališča ter dosegel sedmi čas. Stoner, ki se bo po koncu sezone upokojil, je zaradi okrevanja po operaciji izpustil prejšnje tri dirke. Nogo si je poškodoval v kvalifikacijah Indianapolisa sredi avgusta.

MotoGP, VN Japonske, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:44,969
2. Dani Pedrosa (Honda) +0,246
3. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +0,288
4. Ben Spies (Yamaha) +0,367
5. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +0,512
6. Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) 0,643
7. Casey Stoner (Honda) +0,776
8. Stefan Bradl (LCR Honda) +0,879
9. Valentino Rossi (Ducati) +1,007
10. Nicky Hayden (Ducat) +1,492

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.