Lorenzo potrjuje status številke ena

Foto: Žurnal24
Kvalifikacije pred VN Nizozemske je dobil Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je tako potrdil, da je trenutno številka ena v kraljevem razredu. V prvi vrsti mu bosta družbo delala de Puniet in Stoner.
Oglej si celoten članek
Iannoneju pole v Moto2
V razredu Moto2 je bil najhitrejši Italijan Andrea Iannone (Speed Up) pred Tajcem Ratthaparkom Wilairotom (Bimota) in Špancem Alexom Debonom (FTR), v najšibkejšem razredu do 125 ccm pa si je najboljši startni položaj privozil Španec Marc Marquez (Derbi) pred Britancem Bradleyjem Smithom (Aprilia) in rojakom Nicolasom Terolom (Aprilia).

Edino dirko razreda MotoGP, ki je na sporedu v soboto, bo iz prvega startnega mesta začel vodilni v skupnem seštevku Španec Jorge Lorenzo (Yamaha). Lorenzo je za svoj drugi zaporedni pole-position na stezi v Assnu krog odpeljal v 1:34,515. Še najbolj se mu je približal v zadnjem času izjemno razpoloženi Francoz Randy de Puniet (Honda), ki je za najboljšim zaostal 0,282 sekunde. Špancu in Francozu bo družbo v prvi vrsti delal Avstralec Casey Stoner (Ducati), ki je imel ob koncu kvalifikacij težave s sklopko, zato se ob koncu ni še enkrat podal na stezo. Nekdanji svetovni prvak bi na sobotni dirki lahko posegel po prvih stopničkah v letošnji sezoni. A to bo vse prej kot lahka naloga. Za vrat mu bo zagotovo dihal četrti v kvalifikacijah Američan Ben Spies (Yamaha). Novinec v razredu MotoGP je na prejšnji dirki v Silverstonu s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke in zagotovo bo na VN Nizozemske ta dosežek želel še izboljšati. Na petem mestu je pristal drugi drikač Ducatija Američan Nicky Hayden, ki je bil še zadnji dirkač, ki se je psustil pod 1:35,00. Za Haydenom sta se zvrstila tovarniška dirkača Honde, Italijan Andrea Dovizioso in Španec Dani Pedrosa. Njuni šefi z njunima predstavam verjetno ne bodo preveč zadovoljni, saj ju je de Puniet na privatni Hondi prehitel že drugič zapored.

Padec Melandrija
Italijan Marco Melandri (Honda) na kvalifikacijah ni nastopil, saj je padel ob koncu drugega prostega treninga in si izpahnil ramo. Po vsej verjetnosti bo izpustil tudi dirko.

"Sem zelo vesel, da sem osvojil svoj drugi najboljši startni položaj v sezoni.. Še bolj samozavesten pa se počutim, ker sem bil najhitrejši na vseh treh prostih treningih. Na dirki zna biti zelo zanimivo. Seveda bom poizkušal zmagati, toda tako kot vedno bo moj glavni cilj priti do cilja in osvojiti čim več točk. Poizkušal bom pobegniit, če pa mi ne bo uspelo, se bom boril za stopničke,“ je po koncu kvalifikacij dejal Lorenzo, ki je tudi tokrat glavni favorit za novo zmago, s katero bi še povečal svoje vodstvo v skupnem seštevku. Trenutno ima kar 37 točk prednosti pred Doviziosom.

MotoGP, VN Nizozemske, Assen, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:34,515
2. Randy de Puniet (LCR Honda) + 0,282
3. Casey Stoner (Ducati) + 0,288
4. Ben Spies (Tech 3 Yamaha) + 0,411
5. Nicky Hayden (Ducati) + 0,484
6. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,500
7. Dani Pedrosa (Honda) + 0,647
8. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,768
9. Colin Edwards (Tech 3 Yamaha) + 0,878
10. Aleix Espargaro (Pramac Ducati) + 1,078

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.