Lorenzo se ni pustil premagati

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Še tri minute pred koncem kvalifikacij za VN Katalonije v Barceloni je bil Casey Stoner na dobri poti do najboljšega startnega položaja, a s tem se ni strinjal Jorge Lorenzo.
Oglej si celoten članek

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je namreč v zadnjih treh minutah kvalifikacij pred VN Katalonije v Barceloni odpeljal dva hitra kroga in Avstralca Caseyja Stonerja (Ducati) izrinil na drugi startni položaj. Lorenzo je osvojil že svoj tretji letošnji pole-position. Iz prve vrste se bo v nedeljo pognal še Francoz Randy de Puniet (Honda).

Celotne kvalifikacije so bile sicer zelo napete. Kar nekaj časa je bil v vodstvu de Puniet, ki je še enkrat več odlično odpeljal kvalifikacije. Vprašanje pa je, kakšno predstavo bo pokazal na dirki. Po izkušnjah sodeč bo izgubil nekaj mest in se bo verjetno težko boril za stopničke. Nekaj minut pred koncem pa je Francoza prehitel Stoner, ki je vse hitrejši po slabem startu v sezono. Ko je že vse kazalo, da bo nekdanji svetovni prvak osvojil pole-position, pa je na sceno stopil Lorenzo. V zgolj treh minutah je odpeljal dva hitra kroga - sprva je postavil čas 1:42,292, ki ga je nato še popravil na 1:42,046 - in zanesljivo dobil kvalifikacije. Tudi de Puniet se je v zadnjem trenutku prebil na tretje mesto in s tem še enkrat več prehitel Španca Danija Pedroso na tovarniški Hondi. Iz petega mesta bo nove stopničke lovil novinec Američan Ben Spies (Yamaha), medtem ko je na šestem mestu končal Italijan Andrea Dovizioso (Honda). Nekoliko je razočaral drugi tovarniški dirkač Ducatija Nicky Hayden. Američan je zasedel šele 12. mesto. Japonec Vataru Jošikava, ki je pri Yamahi zamenjal poškodovanega Valentina Rossija, je vse prej kot blestel in s časom 1:45,759 zasedel zadnje mesto.

"To bo najtežja dirka v letošnji sezoni. Zelo vroče bo in pomembno bo ostati zbran ter biti v čim boljši kondiciji," je po koncu kvalifikacij napovedal Lorenzo, medtem ko se je njegov najbližji zasledovalec Stoner pritoževal predvsem nad počasnejšimi vozniki, ki naj bi mu onemogočili še boljše vožnje.

VN Katalonije, Barcelona, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:42,046
2. Casey Stoner (Ducati) + 0,364
3. Randy de Puniet (LCR Honda) + 0,466
4. Dani Pedrosa (Honda) + 0,546
5. Ben Spies (Tech 3 Yamaha) + 0,664
6. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,820
7. Loris Capirossi (Suzuki) + 0,857
8. Aleix Espargaro (Pramac Ducati) + 0,885
9. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,948
10. Alvaro Bautista (Suzuki) + 0,979

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.