Lorenzo z rekordom dobil kvalifikacije

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski motociklist Jorge Lorenzo je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za VN Malezije v Sepangu. Voznik Yamahe, tudi vodilni v skupnem seštevku, je v današnjih kvalifikacijah prehitel rojaka Danija Pedroso (Honda), Italijana Andreo Doviziosa (Yamaha) in Avstralca Caseyja Stonerja (Honda).
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo, ki bo že sedmič v sezoni dirko začel s prvega startnega mesta, je hkrati v Sepangu s časom 2:00,334 minute podrl rekord proge, ki ga je doslej držal Italijan Valentino Rossi iz leta 2009 (2:00,518). Slednji je v današnjih kvalifikacijah celo zletel s steze, na koncu pa dosegel 11. čas.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Pol Espargaro (Kalex), v razredu moto3 pa Malezijec Zulfahmi Khairuddin (KTM).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.