Loterija srečna le za Olimpijo

Foto: Žurnal24 andrej_hebar1_petko
Hokejisti Tilie Olimpije so v 17. kolu lige Ebel v Zagrebu šele po izvajanju kazenskih strelov strli Medveščak, medtem ko loterija za Acroni Jesenice proti Linzu ni bila tako uspešna.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v zadnjih treh tekmah predvsem zaradi nezbranosti v obrambi in neučinkovitosti ostali praznih rok. Pred dvema domačima tekmama z neposrednim tekmecem z dna lestvice Linzem jih je v nedeljo čakalo še vroče gostovanje v Zagrebu, kjer kraljuje slovenski vratar Robert Kristan. A tokrat so zmaji kljub še vedno precej številnim napakam v obrambi narekovali ritem in na koncu zasluženo drugič iz Zagreba odnesli poln plen.

Izjemno je tokrat delovala igra z igralcem več, saj se domači praktično niso mogli ubraniti v trenutkih, ko so imeli igralca manj. Ko je Matt Higgins popeljal zmaje v vodstvo, je bila to dodatna vzpodbuda, kajti na zadnjih tekmah so Ljubljančani vselej prvi prejeli gol. Toda tudi Medveščak je pred svojim izjemnim občinstvom nevaren: vodstvo tekmecev so Zagrebčani že po 20 sekundah izničili, potem pa prešli v vodstvo. Kapetan Žiga Pance pa je z mojstrskim slalomom ušel celotni obrambi in na koncu "položil" še Kristana za novo izenačenje.

V drugi tretjini so spet povedli zeleno-beli, ki so nato imeli še stoodstotno priložnost, da bi prvič povedli z dvema goloma, a je strel Higginsa Kristan ubranil, kazen pa je sledila z novim izenačenjem. Olimpija pa je ob številčni prednosti spet povedla s 4:3 in ko je že kazalo, da bodo na drugi odmor odšli s prednostjo, so domači le dve sekundi pred drugim piskom sirene izenačili.

Vse se je začelo znova in Ljubljančani so na polovici zadnjega dela preko Hebarja z igralcem več, zadel je z modre črte, še enkrat prišli do prednosti. A Zagrebčani so še enkrat našli odgovor in iz gneče premagali Matijo Pintariča. Nekajkrat so bili gostje blizu golu tudi v podaljšku, ko je bila na ledu praktično le Olimpija, Medveščak pa se je le branil, a ga je reševal odlični Kristan - v rednem delu in podaljšku je zbral 45 obramb. Pri kazenskih strelih pa je Pintarič ubranil vse tri poskuse domačih, za veliko zmago pa je poskrbel Andrej Hebar, ki je edini premagal Kristana.

Jeseničani izgubili v Linzu
Jeseničani so v prejšnjem kolu po lastnih napakah izgubili domačo tekmo s Sapo, ko so gol prejeli 20 sekund pred koncem. Tokrat so se podali na gostovanje v Linz, kjer imajo prav tako železarsko ekipo, ki pa je bila pred obračunom na zadnjem mestu lestvice. Pri slovenskih železarjih pa imajo še vedno precej oslabljeno ekipo zaradi številnih poškodb.

Na začetku so zapretili gostitelji, kmalu pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli železarji z Jesenic in nadaljevali v slogu prejšnjih tekem, manjkal je le zadetek. Dosegli pa so ga gostitelji, po dobljenem začetnem metu v jeseniški tretjini so gostje pozabili na Daniela Oberkoflerja, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti za vodstvo. Sledilo je novo obleganje vrat Alexa Westlunda, a brez učinka.

Minimalna prednost gostiteljev po uvodnih 20 minutah še ni pomenila končnega uspeha, a so tudi v nadaljevanju gostitelji močno pritisnili. Prva igra z igralcem več jim ni prinesla uspeha, že ob naslednji pa so se veselili drugega zadetka na tekmi, ko je številčno prednost izkoristil Brad Purdie. Kljub novim napadom domačih pa vratar Jesenic Jaakko Suomalainen ni več popustil. V drugem delu so Jeseničani poskušali s protinapadi, toda njihovi streli niso našli želenega cilja.

Jeseničani so zadnji del začeli z igralcem manj, se brez težav ubranili, nato pa uprizorili ekspresen preobrat. V 44. minuti je prvi napad, izvedel hitro akcijo, za znižanje pa je poskrbel najboljši jeseniški strelec Rok Tičar. Na izenačenje so gostje čakali le deset sekund, v polno je zadel Robert Sabolič, in tekma je bila spet odprta. Do konca rednega dela pa ni bilo več nobenega zadetka, prav tako pa ne v podaljšku, ko sta ekipi igrali nekoliko previdneje. O zmagovalcu so tako odločali kazenski streli, pri katerih je zadel edinole Robert Shearer in domačim prinesel peto zmago v letošnji sezoni. Jeseničani pa se iz Linza vračajo s točko.

Lestvica:
1. KAC Celovec 30 točk
2. VSV Beljak 24
3. Red Bull Salzburg 22
4. Vienna Capitals 19
5. Medveščak Zagreb 18
6. Acroni Jesenice 16
7. Graz 99ers 16
8. Tilia Olimpija 13
9. Black Wings Linz 13
10. Sapa Fehervar 12

Liga EBEL, 17. kolo:

Medveščak Zagreb : Tilia Olimpija 5:6 (2:2, 2:2, 1:1) - po kazenskih strelih
Kinasewich (4, 10, 32),Letang (40), Guidarelli (53); Higgins (4, 36), Ž. Pance (15), Sachl (24), Hebar (49)

Liwest Linz : Acroni Jesenice 3:2 (1:0, 1:0, 0:2) - po kazenskih strelih
Oberkofler (10), Purdie (25); Tičar (41), Sabolič (42)

Sapa Fehervar : VSV Beljak 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Palkovics (6); Kuznik (18), Ryan (24), Ferland (38), Altmann (52)

KAC Celovec : Red Bull Salzburg 5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
Spurgeon (8, 14), Geier (31), Kalt (37), Pirmann (49); Duncan (28), Trattnig (38), Heinrich (43), Welser (60)

Graz 99ers : Vienna Capitals 3:2 (1:1, 1:1, 0:0) - po kazenskih strelih
Woger (1), Norris (40); Kraxner (6), Fortier (21)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.