Love: "Napadli bomo zlato!"

Foto: Žurnal24
Američani so z dobro obrambo in izjemnim Kevinom Durantom v polfinalu strli Litvo (89:74), zdaj pa jih čaka še zadnje dejanje – napad na zato kolajno.
Oglej si celoten članek

Američani nadaljujejo pohod v Turčiji. Tokrat so začeli izjemno motivirano in hitro prišli do občutnejše prednosti, ki je niso več zapravili. Izjemno razpoložen je bil znova Kevin Durant, ki je v 38 minutah dosegel prav toliko točk in napovedal najresnejšo kandidaturo za najbolj koristnega igralca (MVP) prvenstva. Po tekmi ga je hvalil tudi soigralec Kevin Love, ki je izpostavil še nekoga. "Igrali smo proti težkemu nasprotniku. Zelo dobro smo začeli v obrambi, kjer si veliko pohval zasluži Andre Iguodala. Res je dober. Seveda ne moremo mimo Kevina Duranta, ki je vodil naš napad. Ostali smo se samo vključili v igro," je dejal koristni center. ZDA so nazadnje naslov svetovnega prvaka osvojile leta 1994. Tega se vsi ameriški reprezentanti dobro zavedajo. "Ja, noro! To je velika stvar in v finalu bomo dali vse od sebe. Vemo, da nas čaka sovražno nastrojeno občinstvo, ampak pripravljeni bomo," pravi Love in na vprašanje, proti kateri ekipi bi raje igral v finalu – Srbiji ali Turčiji – odgovoril: "Obe ekipi sta odlični. Dobro se bomo pripravili na kateregakoli tekmeca in napadli zlato kolajno!"

In medtem ko so bili Američani zadovoljni po še eni zmagi na njihovi poti h končnemu cilju, so bili Litovci na drugi strani precej razočarani. Kapetan Robertas Javtokas je kot najboljši strelec ekipe dosegel 15 točk in imel še devet skokov. Po tekmi je povedal: "Saj ste videli. Nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Kmalu so nam ušli za 10, 15 točk in potem do konca tekme držali razliko." Pa so res Američani tako močni? "So zelo močni, ampak niso nepremagljivi. Če bi mi igrali drugače, bi imeli možnost." Razočaranja ni mogel skriti, kljub temu pa odločno napovedal boj za bron: "Ko prideš tako daleč, si želiš narediti še korak naprej. Seveda smo razočarani. V garderobi smo se pogovarjali o tem, da je treba to tekmo pozabiti in jutri na vso moč iti v boj za bronasto kolajno." Še zanimivost: na tekmi je sodil slovenski sodnik Saša Pukl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.