Löw zavrnil glasovnico za Ballon d'Or

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški selektor Joachim Löw se je odpovedal glasovanju za Ballon d'Or, saj se želi s tem izogniti nesoglasjem v nemški nogometni reprezentanci.
Oglej si celoten članek

Nemška nogometna zveza (DFB) je potrdila, da selektor državne reprezentance Joachim Löw ne bo sodeloval pri glasovanju za zlato žogo (Ballon d'Or). Za najprestižnejšo individualno nagrado v nogometu je nominiranih pet nemških reprezentantov: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller in Mesut Özil.

Po koncu svečane prireditve, ki bo na sporedu 13. januarja 2014, bodo javnosti posredovane vse informacije o individualnih glasovih, zato se Löw boji, da bi s svojo izbiro vnesel nemir v nemško reprezentanco.

''Ne more glasovati nepristransko, zato se je odločil, da se bo vzdržal,'' je povedal predstavnik DFB Jens Gritter. ''Po eni strani je to velika čast za nemški nogomet, da imamo med 23 nogometaši pet svojih igralcev. Ker pa Fifa glasovnice kasneje objavi, se trenerji pogosto znajdejo v zadregi,'' je dodal Gritter.

Udeleženci glasovanja imenujejo svojo prvo, drugo in tretjo izbiro za najboljšega nogometaša na svetu, kar pomeni, da bi na glasovnici nemškega stratega umanjkala vsaj dva nemška reprezentanta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:29 4. December 2013.

    kje je pa RIBERY uredniki !!! taglavnga aduta pozabli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.