L'Pool dobil Suáreza, ne da Torresa

Foto: Žurnal24 Luis Suarez Mounir El Hamdaoui
Liverpool se je z Ajaxom dogovoril za prestop Luisa Suáreza (26,5 milijona evrov) in odbil ponudbo za Fernanda Torresa. Na Iberski polotok se seli Ivan Rakitić, dosedanji član Schalkeja.
Oglej si celoten članek
Chelsea je za Fernanda Torresa Liverpoolu ponujal blizu 50 milijonov evrov, a so ponudbo v petek dokončno odbili. "Fernando ima z nami dolgoročno pogodbo in pričakujemo, da nam ostane predan," so zapisali pri Liverpoolu, pa čeprav letos Torres ni v prvi formi. Nadejajo se, da bo dvojica Torres-Suáreza postala strah in trepet obrambe tekmecev. Modri ne bodo dobili niti Davida Luiza, saj je Benfica prekinila vse pogovore.

Liverpool in Ajax sta se v petek zvečer dogovorila o višini odškodnine za nogometaša, ki znaša 26,5 milijona evrov, sledijo pa le še pogajanja med Liverpoolom in igralcem oziroma njegovimi zastopniki. 24-letni napadalec je poklicno kariero začel pri domačem Nacionalu, nakar je sledil prestop k Groningenu in nato k Ajaxu, za katerega je na 108 ligaških tekmah zabil kar 81 golov. Suárez je za izbrano vrsto Urugvaja odigral 38 tekem in dosegel 16 zadetkov.

Rakitić v Sevillo
Hrvaški nogometni reprezentant Ivan Rakitić je podpisal triinpolletno pogodbo s španskim prvoligaškim moštvom iz Seville. 22-letni Hrvat je od leta 2007 igral za nemški Schalke iz Gelsenkirchna, pred tem pa za švicarski Basel, kjer je naredil tudi prve nogometne korake. Za naklonjenost v Švici rojenega hrvaškega igralca zvezne vrste so v preteklosti zanimanje pokazali številni klubi, kot so denimo italijanski Juventus, Inter iz Milana in Sampdoria, portugalska Benfica, angleška Manchester City in Everton ter španski Valencia, Villarreal in Atletico iz Madrida, na koncu pa je okrepil moštvo iz Andaluzije, ki je trenutno na osmem mestu v španskem prvenstvu.

Arsenal je Mehičana Carlosa Velo do konca sezone posodil West Hamu.
Sevilla je poleg Rakitića v svoje vrste zvabila še bojevitega čilskega reprezentanta Garyja Medela, ki je pred tem kot posojen nogometaš ekipe Universidad Catolico igral za Boco Juniors. Južnoameričan v svoji državi slovi kot "čilski Gattuso".
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.