L'pool in Sevilla v finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
V polfinalih Evropske lige so se pomerili Liverpool in Villarreal ter Sevilla in Šahtar, za lovoriko pa se bodo Angleži v Baslu pomerili z Andaluzijci.
Oglej si celoten članek

V Liverpoolu so gostitelji lovili zaostanek z 0:1 s prve tekme proti Villarrealu. Redsi so v prvih minutah pritisnili, a so gostje v peti minuti že nevarno zapretili preko Maria Gasparja, z obrambo se je izkazal Simon Mignolet, preko vrat pa je v naslednjem napadu Špancev z ugodnega položaja streljal še Jonathan dos Santos.

Za zamujeno je hitro sledila kazen, v 7. minuti je Liverpool povedel in tako izničil prednost rumene podmornice s prvega dvoboja. Z desne strani je ostro žogo pred gol poslal Nathaniel Clyne, vratar Alphonse Aréola jo je odbil, a jo je nazaj v peterec poslal Roberto Firmino. Daniel Sturridge je okroglo usnje zgrešil, a se je to od nesrečnega Bruna Soriana odbilo v mrežo.

Sledila je še ena lepa priložnost domačih. Kapetan James Milner je odlično našel pred golom Adama Lallano, a je ta z diagonalnim strelom zgrešil okvir vrat. Domači so se nato zadovoljili z vodstvom, z rezultatom, ki bi jim ob koncu prinesel podaljšek pa niso bili nezadovoljni tudi gostje. Tekma se je tako zelo umirila. Ob koncu prvega polčasa je poskušal gostujoči napadalec Cédric Bakambu, ki pa je zelo slabo zadel žogo in Mignolet je zlahka zaustavil strel.

Drugih 45 minut se je začelo z novo prložnostjo za Bakambuja, a je njegov strel v zadnjem hipu z blokom preprečil Dejan Lovren. Na drugi strani zelenice je Philippe Coutinho sprožil z leve strani peterca naravnost v Areolo, z enakim rezultatom se je končal tudi poizkus Milnerja z roba kazenskega prostora.

V 63. minuti pa je španski vratar le klonil. Po dolgi kombinaciji je Firmino poslal žogo v kazenski prostor, Sturridge se je izognil prepovedanemu položaju in streljal. Areola se je uspel dotakniti žoge in jo preusmeriti v vratnico, a je ta vseeno prečkala golov črto. Villarrealu je za preboj v finale vseeno zadoščal že en zadetek, vendar je vsa reč postala še nekoliko težja v 71. minuti, ko je svoj drugi rumeni karton prejel Víctor Ruiz.

V 81. minuti so domači dosegli še tretji zadetek. Firmino je prodiral po levi strani, se prebil do golavt črte, podal v sredino, kjer pa je Sturridge le oplazil žogo, vendar je ta srečno prišla do Lallane, ki je bil sam pred Areolo, in jo pospravil v gol. Sturridge bi kasneje lahko poskrbel tudi za višjo zmago, a je ob dvoboju ena na ena odlično posredoval gostujoči vratar.

Po prvem polčasu znova izenačeno

Znova so bili strelci bolj razpoloženi na tekmi med Seviilo in Šahtarjem. Branilci naslova so pred domačimi navijači hitro povedli, že v 9. minuti je bil uspešen francoski napadalec Kevin Gameiro in tako še popravil ugoden rezultat, ki so ga Andaluzijci prinesli iz Lvova (2:2). Francoz je prišel do žoge po veliki napak Maksima Mališeva in nato premagal še Andrija Pjatova.

Ukrajinci so po zaostanku večkrat poizkušali s streli kot tekmec, v 44. minuti pa je za izenačenje poskrbel nekdanji hrvaški reprezentant Eduardo. Bivši član Dinama in Arsenala je sprejel lepo podajo od Marlosa in nato žogo poslal mimo vratarja Davida Sorie, ki je stekel proti njemu.

Nogometaši Šahtarja so so bili verjetno z mislimi še vedno v garderobi, ko je v 47. minuti znova zadel Gameiro po protinapadu 3 na 3. Asistenco je vpisal Poljak Grzegorz Krychowiak. Dvomov o potniku v finale je bilo nato konec v 59. minuti, ko je bombo sprožil Mariano Ferreira in zadel dolgi kot Pjatovih vrat.

Liverpool je doslej triikrat osvojil Evropsko ligo in njenega predhodnika pokal Uefa, Sevilla je bila v tem tekmovanju uspešna že štirikrat.

Evropska liga, polfinale, povratni tekmi:

Liverpool : Villarreal 3:0 (1:0) /0:1/
Soriano 7./ag, Sturridge 63., Lallana 81.

Sevilla : Šahtar  3:1 (1:1) /2:2/
Gameiro 9., 47., Ferreira 59.; Eduardo 44.

/.../ - izidi prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.