L'pool po čudež k modrim

Foto: Žurnal24 Fernanda Torresa čaka šest tednov dolgo okrevanje po operaciji desnega kolena. (
Danes zvečer bodo na evropskih nogometnih zelenicah potekale druge tekme četrtfinala Lige prvakov. Chelsea in Barcelona sta pred povratnima tekmama praktično že v polfinalu.
Oglej si celoten članek
 

Bodite z nami ...

Obe tekmi (poudarek na srečanju Chelsea - Liverpool) bomo v živo spremljali na www.zurnal24.si. Kot je že v navadi, nam pred, med in po tekmi pošiljajte na sport@zurnal24.si!

Le še čudež lahko prepreči polfinale Barceloni in Chelseaju . Tako Liverpool kot Bayern sta namreč pred enim tednom doživela pravi polom. Nemci so v gosteh pri Barceloni izgubili z 0:4, rdeče pa je na njihovem Anfieldu s 3:1 ugnal londonski Chelsea.

Didier Drogba je eden izmed najmočnejših adutov Chelsea. © Reuters

 
Proti tradiciji
"Nismo še obupali. Ta ekipa je že nekajkrat dosegla nemogoče. Štiri zadetke smo v tej sezoni že dali tako Manchestru Unitedu kot Realu Madridu. Tudi tokrat se lahko zgodi kaj podobnega," je optimističen Liverpoolov branilec Fabio Aurelio . Nogometašem iz mesta Beatlov zaupanje vliva prevsem forma Španca Fernanda Torresa . "Je najboljši napadalec na svetu, potrebovali bomo njegove zadetke. Zavedamo pa se, da nas čaka zelo težko delo. Dali bomo vse od sebe, v nogometu je možno vse ," meni Izraelec Yossi Benayoun .

Čeprav Chelsea v Ligi prvakov na Stamford Bridgeu ni bil poražen že 16 tekem, od tega jih je od februarja 2006 dobil kar 13, je previden tudi nizozemski strateg modrih Guus Hiddink . Ob sobotnem gostovanju Boltona v Premier League je Chelsea namreč v zadnjih minutah tekme prejel kar tri gole. "Kar malce sem zaskrbljen, saj smo tako hitro prejeli tri gole, a vsaka tekma je zgodba zase. Upam, da smo dobili lekcijo ob pravem času," je dejal Hiddink, ki tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na kapetana Johna Terryja . Zmagovalec dvoboja se bo v polfinalu najverjetneje pomeril z Barcelono.

Nemogoča misija
Do zdaj namreč v Ligi prvakov še nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi zaostanka štirih zadetkov s prve tekme. Še največji podvig je uspel španskemu Deportivu , ki je v sezoni 2003/04 proti Milanu zaostajal z rezultatom 1:4, nato pa je doma rdeče-črne ugnal s 4:0. Nihče pravzaprav ne verjame, da bi kaj podobnega tokrat uspelo Bayernu. Tudi kapetan nemškega velikana Mark Van Bommel , ki je v svoji karieri sezono odigral tudi za Barcelono, je tako izjavil: "Če bi Katalonci po nekakšnem čudežu v München prišli le z osmimi nogometaši, bi še obstajale možnosti za napredovanje, drugače pa ne."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.