L'pool z zmago drugi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Liverpoolu je z zmago v Swanseaju skočil vsaj začasno na drugo mesto angleške lige.
Oglej si celoten članek

Trener Liverpoola Jürgen Klopp v prvem polčasu ni mogel biti zadovoljen z igro svojih izbrancev, a je tem v drugem polčasu uspel preobrat, z novimi tremi točkami na gostovanju pa so na lestvici preskočili Tottenham, Arsenal in mestnega tekmeca Everton ter zdaj zaostajajo le še za stoodstotnim Manchester Cityjem. A meščane, spurse in topničarje obračuni sedemega kola še čakajo.

Swansea City je proti Liverpoolu povedel že v uvodnih minutah tekme, ko se je znova med strelce vpisal v tej sezoni odlični Nizozemec Leroy Fer. Vezist je zabil že svoj četrti gol, tokrat je na drugi vratnici izkoristil podaljšano žogo po kotu. Gostje so poizkušali izenačiti že v nadaljevanju prvega dela, vendar jim to ni uspelo. So pa precej bolje odprli drugi polčas, v 54. minuti je po predložku Jordana Hendersona z glavo zadel Roberto Firmino.

Kloppovi izbranci so kasneje zapravili še nekaj priložnosti, do zmage pa pravzaprav prišli iz ničesar. Po žogi v kazenski prostor so domači nespretno okroglo usnje odbili le v zrak, po novi gneči pa je Firmino padel ob ne preveč močnem potisku Angela Rangela. Sodnik je pokazal na belo točko, še četrtič v tej sezoni pa je enajstmetrovko zanesljivo izvedel James Milner, ki je tako v 84. minuti Liverpoolu prinesel vse tri točke.

Vse bolj je negotova usoda Italijana Francesca Giuidolina na klopi Swanseaja. "Ne vem. O tem ne odločam jaz. Na meni je, da ekipo na najboljši način pripravim za naslednjo tekmo. Poznam situacijo. To, da bom zapustil klub, je možnost," je dejal Italijan, ki je v tej sezoni doslej uspel zbrati le štiri točke.

Že v petek je Everton doma le remiziral s Crystal Palacom, tudi večina sobotnih dvobojev pa se je končala brez zmagovalca. Poleg Liverpoola je bil naposled zanesljiv tudi Chelsea, ki se je pobral po porazu v minulem tednu, ko je s kar 0:3 izgubil proti Arsenalu. Tokrat so modri predvsem po zaslugi Diega Coste, zbral je zadetek in asistenco, v gosteh premagali Hull City. Ob le remiju je vse bolj majav tudi stolček Slavena Biliča pri West Ham Unitedu.

Premier League, 7. kolo:

Everton : Crystal Palace  1:1 (1:0)
Lukaku 35.; Benteke 50.

Swansea City : Liverpool  1:2 (1:0)
Fer 8.; Firmino 54., Milner 84./11-m

Hull City : Chelsea  0:2 (0:0)
Willian 61., Costa 67.

Sunderland : WBA  1:1 (0:1)
van Aanholt 83.; Chadli 35.

Watford : Bournemouth  2:2 (0:1)
Deeney 51., Success 65.; Wilson 31., King 63.

West Ham United : Middlesbrough  1:1 (0:0)
Payet 57.; Stuani 51.

Nedelja:
Manchester United - Stoke City
Leicester City - Southampton
Tottenham - Manchester City
Burnley - Arsenal

Lestvica:
1. Manchester City  18 (-1)
2. Liverpool  16
3. Tottenham  14 (-1)
4. Everton  14
5. Arsenal  13 (-1)
6. Chelsea  13
7. Manchester United  12 (-1)
8. Crystal Palace  11
9. WBA  9
10. Southampton  8 (-1)
11. Watford  8
12. Bournemouth  8
13. Leicester Cuty  7 (-1)
14. Burnley  7 (-1)
15. Hull City  7
16. Middlesbrough  6
17. Swansea City  4
18. West Ham  4
19. Sunderland  2
20. Stoke City  2 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.