L'pool zmagal na Stamfordu

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Fernando Torres - predstavitev v dresu Chelseaja Foto: EPA Robin van Persie Bacary Sagna gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Cheik Tiote gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Steve Harper Cheik Tiote gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Steve Harper Cheik Tiote gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Arsene Wenger Foto: Žurnal24 Carlos Tevez gol zadetek strel enajstmetrovka 11-metrovka Foto: Žurnal24 Fernando Torres - predstavitev v dresu Chelseaja Foto: Žurnal24 Fernando Torres - predstavitev v dresu Chelseaja Foto: Žurnal24 Kevin Nolan Andrej Aršavin Arshavin Arsavin Foto: Žurnal24 Abou Diaby Kevin Nolan Joey Barton Bacary Sagna izključitev izkljucitev rdeci ka Foto: Žurnal24 Cheik Tiote Kevin Nolan Jonas Gutierrez Emmanuel Eboue gol zadetek veselje prosl Foto: Žurnal24 Jonny Evans Kevin Doyle Foto: Žurnal24 Nemanja Vidić Vidic Kevin Doyle Foto: Žurnal24 Nani gol zadetek proslavljanje veselje slavje proslava Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nani gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Foto: Žurnal24 Fabricio Coloccini Theo Walcott Foto: Žurnal24 Theo Walcott Robin van Persie gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Robin van Persie Johan Djourou gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Jack Wilshere Cheik Tiote Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Fernando Torres potrebuje čas, da se privadi na igro Chelseaja. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Terry sicer meni, da njegov odvzem kapetanskega traka pred letom dni ni bil upra Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Veliki derbi 26. kola Premir League med Chelseajem in Liverpoolom na Stamford Bridgeu so z zadetkom Meirelesa dobili redsi. Fernando Torres je debitiral, a se ni izkazal. Prvi poraz Man Uniteda.
Oglej si celoten članek

Kljub nekaterim pomislekom je trener Chelsea Carlo Ancelotti najnovejšo okrepitev Fernanda Torresa na derbiju 26. kola Premier League proti njegovemu nekdanjemu klubu Liverpoolu na igrišče poslal od prve minute. Čeprav Španec odlično pozna branilce redsov, se ni izkazal in je v 66. minuti zapustil igrišče in tako nič kaj bleščeče debitiral za svoje nove delodajalce. Da je bil njegov prvi nastop za Chelsea popoln polom, je tri minute kasneje poskrbel Raul Meirelels , ki je lepo izkoristil podajo Stevena Gerrarda in žogo mimo Petra Cecha zabil v mrežo ter s tem tudi postavil končni izid. Za L'pool je to že četrta zaporedna zmaga, s katero počasi lovi mesta, ki po koncu sezone vodijo v Evropo.
S klikom na galerijo tekem Premier League ne boste zgrešili. TUKAJ!

Konec nepremagljivosti: United le padel!
Konec je sanj Manchester Uniteda, da bi lahko izenačili dosežek izjemne nepremagane Arsenalove generacije iz sezone 2003/04, saj so po 26. kolih končno naleteli na nasprotnika, ki mu niso bili kos. Izjemen podvig, na katerega je čakala vsa Anglija, je uspel Wolverhamptonu. Zadnje moštvo na lestvici je s presenetljivo zmago zaključilo neverjeten dan v Premier League.

Dolgo ni kazalo tako, saj je Nani že po nekaj minutah zaključil svoj samostojni prodor z vodilnim zadetkom, a so domači še pred polčasom povedli. Najprej je izenačil George Elokobi, nato pa je prosti strel Nenada Milijaša (domnevno) preusmeril napadalec Kevin Doyle. Volkovi so do konca tekme pred svoj kazenski prostor parkirali avtobus, letalo in vse svoje avtomobile, a zdržali Unitedove nalete. Neverjetno, toda resnično: Wolvesi so prvi, ki jim je letos uspelo premagati United, a ostajajo zadnji na lestvici. Letos so poleg Uniteda premagali še Manchester City, Chelsea, Liverpool in Sunderland, a so še vedno točkovno najslabše moštvo lige. Neverjetno.

Koren odigral skorajda celo tekmo
Pred zborom in tekmo proti Albaniji je Robert Koren tožil nad manjšo poškodbo. Kljub temu, da ga ob prihodu v Slovenijo čaka pregled pri reprezentančnem zdravniku, pa je kapetan, kot kaže, že okreval. Na gostovanju Hull Cityja pri predzadnjem Scunthorpe Unitedu (5:1) je igral do 83. minute.

Arsenal zna zapraviti tudi 4:0 ...
Epski povratek Newcastle Uniteda na tekmi proti Arsenalu bo brez dvoma odšel v nogometne učbenike po celem svetu. Klub, ki je šele dobro začel prebolevati izgubo najboljšega napadalca Andyja Carrolla, je bil proti topničarjem pred pravo blamažo, toda izključitev Abouja Diabyja v drugem polčasu je skupaj s kančkom sreče in izjemno voljo začela neverjeten povratek, ki ga je s pravim evrogolom zaokrožil Cheikh Tiote.

Topničarji so imeli na St. James' Parku tekmo (navidez) pod nadzorom, saj je Theo Walcott zadel že iz prvega napada, Johan Djourou je zabil svoj prvi "topničarski" gol v karieri, Robin van Persie pa je z golom v 10. minuti zadel že za neverjetnih 3:0, prednost pa je Nizozemec povišal še pred polčasom. Vse se je obrnilo v nadaljevanju, ko je slabi sodnik Phil Dowd izključil Diabyja, ki je otročje reagiral na provokacije Joeyja Bartona, Arsenalov voz pa je šel nato le še navzdol.

Sobota je bila res prava "norišnica" v Premier League. Še pred večerno tekmo Wolverhampton – Manchester United je padlo 38 golov, kar je odpihnilo prejšnji rekord (36). Naredimo hiter prelet – podobno infarktno tekmo med Evertonom in Blackpoolom je na koncu s kar štirimi zadetki odločil Francoz Louis Saha, potem ko so se mandarine po zaostanku celo vrnile v vodstvo (5:3). Manchester City je z rojstnodnevnim hat-trickom Cárlosa Téveza v prvem polčasu brez večjih razburjenj odpravil z West Bromwich Albion (3:0), pozabljeni Niko Kranjčar pa je rešil Tottenham v 90. minuti, potem ko je že kazalo, da bo Bolton odnesel vsaj točko z White Hart Lana (2:1).

Lestvica:
1. Man. Utd. 54 točk (–
1)
2. Arsenal 50 (–1)
3. Man. City 49
4. Chelsea 44 (–1)
5. Tottenham 44 (–1)
6. Liverpool 38
6. Sunderland 37
...
18. Wigan 26
19. West Ham 24

20. Wolves 24 (
1)

Angleška liga, 26. kolo:

Stoke City
: Sunderland 3:2 (1:1)
Carew (32), Huth (83, 90); Richardson (2), Gyan (48)

 

Aston Villa : Fulham 2:2 (1:0)

Pantsil (13/a.g.), Walker (72); Johnson (52), Dempsey (78)

 

Everton : Blackpool 5:3 (1:1)

Saha (20, 47, 76, 84), Beckford (80); Baptiste (38), Puncheon (62), Adam (64)

 

Manchester City : West Bromwich 3:0 (3:0)

Tévez (17/11-m, 22, 39/11-m)

 

Newcastle United : Arsenal 4:4 (0:4)

Barton (68/11-m, 83), Best (75), Tiote (87); Walcott (1), Djourou (3), Van Persie (10, 26)
RK: Diaby (50/Arsenal)

 

Tottenham Hotspur : Bolton Wanderers 2:1 (1:0)

Van der Vaart (6/11-m), Kranjčar (90); Sturridge (55)
Van der Vaart (Tottenham) je v 9. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

 

Wigan Athletic : Blackburn Rovers 4:3 (1:1)

McCarthy (35, 56), Rodallega (50), Watson (65/11-m); Roberts (23), Samba (58), Dunn (81/11-m)

 

Wolverhampton Wanderers : Manchester United 2:1 (2:1)
Elokobi (10), Doyle (40); Nani (3)

West Ham : Birmingham 0:1 (0:0)
Žigić (65)

Chelsea : Liverpool 0:1 (0:0)
Meireles (69) 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.