Lucija Hribar za zaključek dvakrat peta

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V Kopru se je končal svetovni pokal v gimnastiki.
Oglej si celoten članek

Slovenska gimnastika ima mesto med najboljšimi tudi zadnji dan svetovnega pokala v Kopru. Za to je poskrbela Lucija Hribar. Komaj 19-letna telovadka, ki je bila v sobotnem finalu dvovišinske bradlje bronasta, je danes v Areni Bonifika v finalih dodala dve peti mesti: na gredi, kjer je merila na stopničke, vendar padla z orodja, in parterju.

Hribarjeva si je finale na gredi pritelovadila celo z drugo oceno kvalifikacij, vendar pa je danes padla z gredi, tako da je bilo sanj o preboju na zmagovalni oder konec. Kljub padcu je z oceno 11,650 zasedla peto mesto. Zmagala je Kanadčanka Cassandra Lee s 13,050 točke.

Hribarjeva se je v luči priprav na oktobrsko svetovno prvenstvo odločila tudi za nastop na parterju, kjer si je z osmim dosežkom pritelovadila svoj tretji finale tega svetovnega pokala. Danes je sestavo opravila še bolje kot v kvalifikacijah in z 12,300 končala kot peta. Zmagala je Britanka Claudia Fragapane (12,900).

"Če pogledam celoten vikend, tako kvalifikacije kot oba finalna dneva, lahko brez dvoma rečem, da je bila to ena najinih najlepših tekem. Lucija je pokazala nove sestave, uspešno je telovadila na bradlji včeraj, danes na gredi se ji je sicer zgodila napaka pri novi prvini, ampak to se zgodi. Kljub padcu je danes na gredi prejela eno svojih boljših ocen, saj je vse ostalo v sestavi res lepo prikazala. Lucija je prvič končala na stopničkah svetovnega pokala in da ji je to uspelo doma, je še toliko lepše," je v pogovoru po tekmi o nastopih svoje varovanke povedala trenerka Hribarjeve, Nataša Retelj.

V prvi finalni odločitvi zadnjega dne štiridnevnega svetovnega pokala so se telovadci pomerili na preskoku, zmago pa je slavil Izraelec Andrej Medvedev s 14,800 točke. Na bradlji, nekdaj paradnem orodju Mitje Petkovška, je s 14,500 točke zmagal turški telovadec Sercan Demir, ki mu svetuje nekdanji slovenski as Aljaž Pegan. v finalu nekdaj njegove paradne discipline droga pa je zmagal Belgijec Maxime Gentges (13,800).

Prve končne odločitve svetovnega izziva na slovenski obali so se sicer v soboto končale z zmago za domači tabor, saj je Tjaša Kysselef na preskoku ugnala vso konkurenco. Hribarjeva je bila tretja na dvovišinski bradlji, Sašo Bertoncelj, ki je še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom, pa je bil šesti na konju z ročaji.

Telovadci se bodo po koncu tekme iz Slovenije preselili v turški Mersin, kjer se bodo prav tako na svetovnem pokalu pomerili po posameznih orodjih. Oktobra pa jih čaka jesenski vrhunec sezone, svetovno prvenstvo na Japonskem.

Svetovni pokal (Koper), izidi:

GRED (Ž):
1. Cassandra Lee (Kan)        13,050
2. Ana Đerek (Hrv)            12,800
3. Zoja Szekely (Mad)         12,200
...
5. Lucija Hribar (Slo)        11,650
...

PARTER (Ž):
1. Claudia Fragapane (Vbr)    12,900
2. Ana Đerek (Hrv)            12,750
3. Dorina Boeczoego (Mad)     12,700
...
5. Lucija Hribar (Slo)        12,300
...

PRESKOK (M):
1. Andrey Medvedev (Izr)      14,800
2. Courtney Tulloch (VBr)     14,625
3. Felix Dolci (Kan)          14,425
...

BRADLJA (M):
1. Sercan Demir (Tur)         14,500
2. Faruh Nabijev (Kaz)        14,350
3. Mario Macchiati (Ita)      14,250
...

DROG (M):
1. Maxime Gentges (Bel)       13,800
2. David Vecsernyes (Mad)     13,750
3. Felix Dolci (Kan)          13,650
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.